Filmede overfald og fik dusør af politiet

Andy Christensen tænkte hurtigt, da han i juni var vidne til et overfald - og det betaler sig

Københavnske Andy Christensen fik sig en glædelig overraskelse, da han i dag tømte sin postkasse.

Den 32-årige mediegrafiker havde nemlig modtaget et brev fra politiet, der fortalte, at han 7. september kan se frem til 1000 kroner ekstra på kontoen.

Det er Københavns Politi, der med dusøren belønner Andy Christensen for at have tænkt klart og hurtigt, da han i juni i år var vidne til et overfald tæt på Dybbølsbro station i København.

'Et af de breve, som ikke er så slemme at få. Jeg havde ikke lige regnet med, at det var fordi politiet ville give mig penge', skriver Andy Christensen på det Facebook-opslag, han har delt med brevet og uddyber i telefonen over for Ekstra Bladet.

- Jeg var ret overrasket, men jeg er da glad, fortæller Andy Christensen.
 

Episoden fandt sted 4.juni under Distortion på Vesterbro, hvor Andy Christensen gik fra Københavns Hovedbanegård og mod Dybbølsbro station.

- Inde bag hegnet mod stationen kan jeg så se, at der er nogen der slås. De er flere mod en gut, som bare er helt passiv, fortæller Andy Christensen til Ekstra Bladet.

Filmer overfald
Den 32-årige råber overfaldsmændene an, men da det ikke virker, tager han mobilen frem og begynder at filme.

- Jeg tænkte, at hvis jeg råbte af dem, at jeg optog, så ville de stoppe med at sparke ham i hovedet, forklarer Andy Christensen.

Som man kan se i videoen over artiklen løber overfaldsmændene væk fra stedet, da det går op for dem, at de bliver filmet.

Desværre beslutter de sig i stedet for at sætte efter Andy Christensen, der må søge tilflugt i menneskemængden fra Distortion ikke langt fra Dybbølsbro Station.

- Jeg var ikke bange, mest fordi der var et hegn i mellem os, men da de begyndte at løbe efter mig og pludselig sprang over hegnet, var det lidt noget andet, siger Andy Christensen.

Optagelser hjalp politiet
Efterfølgende blev politiet kontaktet og her fik betjentene den video, som den 32-årige optog under overfaldet.

I brevet fra Københavns Politi fremgår det, at Andy Christensen modtager dusøren, fordi han var 'åndsnærværende nok til at tage sin mobil frem og filme gerningsmændene.'

Ifølge Københavns Politi var Andy Christensens hurtige handling med til, at det grove overfald blev stoppet, ligesom at 'optagelserne har været til god brug i efterforskningen af sagen'.

1 af 2 
2 af 2 Politiet belønner Andy Christensen for at have hjulpet dem i en voldssag. Udover en dusør er han inviteret til en dusøroverrækkelse på Politgården i København til september. Foto: privat
66 kommentarer
Vis kommentarer