Filmmagasin: Faxe krævede sorte penge for interview

Filmmagasinet Ekko har på sin Facebook lagt et opslag ud, hvor de skriver, at John Faxe Jensen har krævet 10.000 kroner i sorte penge for at stille op til interview

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

I forbindelse med den snarlige premiere på fodboldfilmen 'Sommeren ’92', forsøgte filmmagasinet Ekko at få en af filmens virkelige hovedpersoner - John Faxe Jensen - i tale til et interview.

Men ifølge filmmagasinet krævede Faxe ”10.000 kr. sort eller 25.000 kr. med skat” for at stille op til interviewet.

De opsigtsvækkende anklager kommer på Ekkos Facebook-side.

Ansvarshavende redaktør for magasinet, Claus Christensen, mener ikke, at opslaget er særligt kontroversielt.

- Hvorfor lægger I det ud?

- Vi har normalt ikke med sportsstjerner at gøre. Vi er filmmagasin, og vi har set filmen 'Sommeren 92', der er en stor hyldest til de nationale helte. Vi ville gerne have en af spillerne i et interview sammen med en af skuespillerne, og da vi hører John Faxe, så svarer han, at han gerne vil stille op, men at det krævede dette honorar, siger han til Ekstra Bladet.

- Det er første gang i vores historie, at vi har skullet betale penge for at kunne lave et interview. Det er for mig usædvanligt, men det er det måske ikke i sportsverdenen.

- Den ene udfordring var at skaffe pengene på de 25.000 kroner. Den anden var af mere etisk journalistisk karakter. Er det i orden at betale penge for det? Vi havde den her overvejelse, og vi syntes, at det kunne blive en sjov artikel. Og nogle gange spørger vi vores Facebook-venner, om de synes, det var en gode ide, eller om de ville crowdfunde denne her ide.

- Har I dokumentation for det?

- Ja, det har jeg. Men jeg vil ikke komme ind på, hvordan den dokumentation er.

- Men hvorfor nævne de 10.000 kroner i sorte penge? Man kunne vel godt lægge op til debatten om sportsstjerners mulige interviewhonorarer uden at nævne det?

- Det var tilbuddet, sådan som det blev formuleret.

- Men det bidrager vel ikke så meget til den diskussion?

- Altså, det var sådan tilbuddet blev formuleret meget præcist. Jeg var overrasket over beløbets størrelse, at man i det hele taget krævede penge for det. John Faxe er jo også en nationalhelt, og det er en film, der hylder de helte, så er det jo overraskende at tage penge for det interview og ovenikøbet tilbyde det sort.

- Det var selvfølgelig ikke en mulighed for at os at gøre det sort, og min egen personlige holdning er jo, at selvfølgelig skal en nationalhelt holde sin sti ren, men det var ikke et eksplicit ønske om at skabe en debat om sort arbejde.

- Har han reageret?

- Nej, ikke mig bekendt Det var et spørgsmål til vores læsere på Facebook.

- I er vel stadig et medie. Kan det ikke være injurier, når I lægger sådan noget ud?

- Jo, men det er jo fakta. Det har været for at høre vores læsere om, hvad de synes om, at man betaler mange penge for sådan noget.

- Vi har skrevet det på vores Facebook-side, og vi har hørt vores læsere om det. Der er, hvad vi har gjort.

- Kan man så tillade sig at skrive alt på sin Facebook-side?

- Man kan ikke tillade sig at skrive noget, der ikke er sandt. Det er klart. Men jeg havde intet indtryk af, at der var noget skjult i det, da tilbuddet blev givet.

- Så du tror ikke, han har noget imod det?

- Det ved jeg ikke.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra John Faxe Jensen, men han har ikke vendt tilbage.

Til BT afviser han historien.

- Ja, jeg har været i kontakt med magasinet, men jeg har ikke nogen kommentar ud over det. Jeg bliver først nødt til at se noget konkret, inden jeg kommer med en udmelding. Men det lyder helt vanvittigt, siger han.

93 kommentarer
Vis kommentarer