Finansdirektør i Mærsk stopper efter 11 måneder

Mærsk mister endnu et medlem af direktionen. Finansdirektør Carolina Dybeck Happe har fået nyt job

Følg Samfund

Transportgiganten Mærsk skal på jagt efter en ny finansdirektør, da svenske Carolina Dybeck Happe har fået nyt job i USA.

Hun startede hos det danske selskab i januar og har dermed kun været i Mærsk i cirka 11 måneder. Hun forlader senest Mærsk om et år. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Carolina Dybeck Happe har fået et lignende job hos amerikanske General Electric (GE), der beskæftiger sig med alt fra fra energi til sundhed og transport og blandt andet er en af Vestas' store rivaler på vindmøller.

Selskabet har knap 300.000 ansatte. GE skriver i en pressemeddelelse, at hun vil tiltræde "tidligt" i 2020.

Mærsks administrerende direktør, Søren Skou, siger, at Carolina Dybeck Happe har været med til at levere gode resultater.

- Over det seneste år har A.P. Møller-Mærsk gjort gode fremskridt finansielt, hvilket illustreres af den seneste kvartalsopdatering i oktober 2019.

- Jeg vil gerne takke Carolina for hendes korte, men produktive tid hos A.P. Møller-Mærsk, siger Søren Skou i en pressemeddelelse.

Det er det andet direktionsmedlem, som Mærsk mister på kort tid. Tidligere i november valgte driftsdirektør Søren Toft at sige op.

Det er siden kommet frem, at han skal være administrerende direktør hos det store schweiziske rederi MSC, der er blandt Mærsks konkurrenter.

Mærsk er Danmarks største virksomhed målt på omsætning. Sidste år var omsætningen på knap 250 milliarder kroner.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU