Finansministeriet i forside-bommert: - Det er direkte vanvittigt

Et billede af en mand, der står med sin datter på en strand i Mexico, er blevet det nye omslag for forslaget til den nye Finanslov

'Et trygt og sammenhængende Danmark'.

Det er titlen på Finanslovsforslaget 2018, som Finansministeriet netop har sendt ud.

Men selvom der utvivlsomt har været lagt rigtig mange tanker i lovforslaget, så virker det ikke som tilfældet i forhold til det billede, som pryder forsiden af hele lovforslaget. I hvert fald Ikke hvis du spørger Pressefotografforbundet.

Stock-foto fra Mexico
Billedet er et ganske almindeligt stock-foto. Altså et billede, du kan købe på nettet, med en mand, der i sine arme har en lille pige, som kysser ham på kinden, mens de står på en strand. I Mexico.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan ser forsiden ud. Foto: Finansministeriet
Sådan ser forsiden ud. Foto: Finansministeriet
 

Og bestyrelsesmedlem i Pressefotografforbundet, Johnny Frederiksen, er ikke synderligt imponeret over billedvalget fra det mexicanske ferieparadis.

- Jeg synes, at det er direkte vanvittigt, at vælge en mexicansk strand til at illustrere et trygt og sammenhængende Danmark. Det er en direkte vildledning, siger han til Ekstra Bladet.

Komisk valg
Johnny Frederiksen er ikke direkte vred over valget. Men han finder det undergravende for fotografer i Danmark at bruge et betalingsbillede fra nettet, som ikke er dansk, og synes, at det er grinagtigt, at billedet fra Cancun er blevet valgt til netop at vise visionerne for fremtiden i Danmark.

- Det kan sagtens være europæere, der er på billedet. Cancun er et kæmpe ferieområde, men det er det med, at man skal helt til Mexico for at finde en illustration til forsiden, siger Johnny Frederiksen.

Billedet hedder 'Father kissing daughter on beach, Cancun, Mexico' og kan købes på fotohjemmesiden Alamy.

Finansministeriets presseafdeling er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendelser.