Finanstilsynet afviser Danske Banks direktørkandidat

Danske Bank har ikke fået godkendt Jacob Aarup-Andersen som administrerende direktør

Hvordan undgår vi en Danske Bank-skandale i fremtiden? Eksperterne kommer her med svar

Danske Bank har ikke kunnet få Finanstilsynets blåstempling af den interne kandidat Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør.

Det oplyser banken i en pressemeddelse.

Finanstilsynet finder ikke, at Jacob Aarup-Andersen har de rette kvalifikationer til at sidde på posten som top-boss i Danske Bank.

Det var ellers Danske Banks bestyrelses håb, at Jacob Aarup-Andersen kunne overtage efter Thomas Borgen har forladt banken.

Det er bestyrelsen, der har sendt en ansøgning til Finanstilsynet.

'Bestyrelsen tager Finanstilsynets tilkendegivelse til efterretning. Bestyrelsen har dialog med andre potentielle kandidater og vil nu fortsætte rekrutteringsprocessen med henblik på at finde den bedst egnede til jobbet,' skriver bestyrelsesformand for Danske Bank Ole Andersen i en pressemeddelse.

Artiklen forsætter under billedet.

Det er angiveligt, fordi Jacob Aarup-Andersen ikke har lignende erfaring fra en topstilling, at han ikke kan blive godkendt.

'Jeg er stolt og glad over, at Danske Banks bestyrelse anbefalede mig som administrerende direktør, hvilket er et stort skulderklap. Jeg tager naturligvis Finanstilsynets tilkendegivelse til efterretning og noterer mig deres begrundelse,' udtaler Jacob Aarup-Andersen i pressemeddelsen fra Danske Bank.

Jacob Aarup-Andersen er i øjeblikket i spidsen for forretningsområdet Wealth Management, der forvalter penge for virksomheder og rige privatpersoner. Den stilling fortsætter han i.

OVERBLIK: Få oplagte kandidater til Danske Banks chefstol

Danske Bank har gerne villet have den 40-årig Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør efter Thomas F. Borgen. Men det har Finanstilsynet onsdag afvist, da han ikke er erfaren nok.

Nu går jagten igen ind i et felt af ansøgere, der bliver mindre og mindre.

Tidligere annoncerede Danske Bank, at Jesper Nielsen var udpeget til midlertidig afløser for Thomas Borgen. Jesper Nielsen har indtil nu været direktør for Danske Banks forretning i Danmark.

Thomas Borgen indgav sin opsigelse efter sagen om årevis massiv hvidvask i Danske Banks estiske filial. Han er allerede blevet fritstillet.

Buddene på en permanent afløser til topposten ses her:

* Michael Rasmussen, 53 år:

Han har de seneste fem år været administrerende direktør for Nykredit. Inden da var han gennem 22 år ansat i Nordea, hvor han endte som landedirektør for det danske marked.

Michael Rasmussen bliver fremhævet som en oplagt kandidat, der dog ikke er den stærkeste kommunikatør.

* Henrik Poulsen, 51 år:

Nuværende direktør for Ørsted og tidligere direktør i TDC.

Han beskrives som en dygtig direktør, men det kan skræmme Danske Bank-ledelsen at indsætte en mand uden bankerfaring, som den gjorde i 2012 med Eivind Kolding, der blev fyret halvandet år senere.

* Glenn Söderholm, 54 år:

Han har de seneste 16 år været en del af direktionen hos Danske Bank og er i dag chef for Danske Bank i Norge, Sverige og Finland.

Ifølge FinansWatch er han dog ikke interesseret i jobbet, men kan være klar til at tage posten midlertidigt.

* Annika Falkengren, 56 år:

Hun har tidligere har været topchef for svenske SEB og er i dag partner hos den schweiziske bank Lombard Odier.

Hun vurderes af en headhunter til at kunne se en spændende udfordring i at vende tilbage til Norden.

Kilder: Finans, Finanswatch, Børsen og Insidebusiness.