Find vej gennem søndagens maraton-kaos: Disse steder skal du være opmærksom

Når København søndag bliver indtaget af maraton-løbere, vil det give flere ændringer i trafikken. Se med her for at undgå trafikkaos.

Tilskuere er samlet for at heppe på de mange løbere til Copenhagen Marathon 2016. Foto: Polfoto
Tilskuere er samlet for at heppe på de mange løbere til Copenhagen Marathon 2016. Foto: Polfoto

Maraton-løbere og klappende tilskuere vil søndag morgen klokken 9.30 fylde de københavnske gader, når Telenor Copenhagen Marathon 2017 bliver skudt i gang for 38. gang.

Den 42,195 kilometer lange løberute, der har start og mål på Islands Bygge, tager det meste af København i brug. Det vil også betyde, at der kommer ændringer i trafikken.

Bydelene Islands Brygge, Indre By, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg vil få besøg af de mange tusinde tilmeldte løbere. Det vil derfor give flere trafikændringer, mens løbet står på. Det oplyser Telenor Copenhagen Marathon på deres hjemmeside.

De anslår, at ændringerne vil stå på fra klokken 7 frem til klokken 16.

Undgå trafikkaos
Flere centrale steder i København vil blive ramt af afspærringer og omdirigeringer. Lars Nissen, løbschef i Sparta, der er arrangør af løbet, forklarer, at der er blevet taget højde for trafikken i planlægningen af løbsruten.

Men de største problemer kan opstå i Indre By, Nørrebro og Københavns Sydhavn.

Der vil ved H. C. Andersens Boulevard i Indre By være lukket for trafik i indadgående retning fra løbets start klokken 9.30 og en halv time frem til klokken 10.00.

- Den er kun lukket af i omkring en halv time, derefter vi der blive åbnet op i begge retninger, fortæller Lars Nissen.

Foto: Copenhagen Marathon
Foto: Copenhagen Marathon
 

De mange afspærringer i byen vil alligevel kunne skabe trafikale problemer. For eksempel vil store veje på Nørrebro blive spærret af.

- Vi lukker en del af Jagtvej, fordi vi krydser den ved Nørrebrogade. 

Men ellers vil det være et af de steder, der vil blive holdt åbent. Og der vil derefter blive åbnet op i begge retninger resten af dagen.

Ved Kalvebod Brygge, hvor en del af løbsruten strækker sig på, er gaden åben i begge retninger hele dagen indtil Bernstorffsagde. Det betyder, at al trafik til og fra Vasbygade, der strækker sig fra byens centrum til Sydhavnen, skal køre via Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge.

- Der kører man parallelt med løberne. Vi sætter hegn op imellem. Det har vi gjort for ikke at lukke Kalvbod Brygge helt af, fortæller Lars Nissen

På cykel eller til fods
Hvis du er på cykel eller gåben, har du mulighed for at krydse vejene, når der er ikke er løbere.

- Vi opfordrer folk til at tage afsted i god tid. Ved at vi spærrer af nogle steder vil føre til, at der bliver , forklarer Lars Nissen, der er løbschef i Sparta, som arrangerer løbet. 

Har du alligevel brug for at krydse ruten i din bil mellem kl. 7 og 16, hvor ruterne er spærret af, så kan det gøres via to trafiksluser ved Nørre Farimagsgade og Sølvgade.

God råd
På grund af de mange ændringer og afspærringer, opfordrer arrangørerne til at lade bilen stå.

- Hvis man tager bilen, så bør man køre i god tid. Der kan opstå trafikpropper over hele byen. Bustrafikken vil blive ændret nogle steder, men Metro, S-tog og regionaltog vil køre som det plejer. Derfor er det en god idé at tage offentlig transport, hvis man skal rundt, forklarer Lars Nissen.

Du kan læse mere om løbet og trafikken på Telenor Copenhagen Marathons hjemmeside.