Finland sætter prop i større flygtningerute fra Europa

Den største flygtningerute mod Finland er med færge fra Tyskland og spærres af myndighederne i Finland.

Myndighederne i Finland kræver, at asylansøgere skal have gyldigt visum for at komme om bord på færgen fra Travemünde i Tyskland til Finland.

Det skriver det finske medie Hufvudstadsbladet.

Finnlines færge fra Tyskland til Helsinki blev sent i efteråret den nye rute for flygtninge mod Finland. Kort før jul oplyste finsk politi, at størstedelen af asylansøgerne mod Finland ankom via netop denne rute.

Ud over pas kræves det nu også, at rejsende har gyldigt visum, hvilket i realiteten vil spærre vejen for flygtninge og migranter, som søger mod Finland.

- Vi har ført diskussioner med Finnlines direktør, og rederiet har set sine direktiver igennem, siger Päivi Nerg, der er kontorchef ved indenrigsministeriet i Finland.

De finske myndigheders beslutning vækker opsigt hos den tyske frivillighedsorganisation Lübecker Flüchtlingsforum.

Siden september har organisationen hjulpet flygtninge, som er på vej fra Nordtyskland videre mod de nordiske lande.

- Chokbeslutningen om at kræve visum fra flygtninge påvirker stort set alle, som havde tænkt sig at tage færgen over til Finland.

- Beskeden kom som en fuldstændig overraskelse, og vi har nu mange mennesker fra Irak og Syrien, som ikke har en chance for at komme til deres slægtninge og venner i Finland, skriver interesseorganisationen på sin Facebook-side.

Päivi Nerg vil ikke kommentere, om visumkravet på sigt kommer til at sætte en stopper for flygtninge via Travemünde.

- Det er svært at sige, hvordan det bliver fremover. Der er ankommet over 800.000 flygtninge til Tyskland.

- Direkte visum til Finland kan de asylansøgende ikke få i Tyskland, men det er muligt at visse lykkes med at skaffe sig Schengenvisum, som gør det muligt at tage til Finland, siger kontorchefen.

Nerg siger videre, at det stadig er uvist, om de mennesker, som vil til Finland, finder alternative veje, som eksempelvis gennem Baltikum.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere