Fire år efter faderens død: Nu skal Kim Jong-un kåres til den store leder

Kim Jong-un forventes at cementere sit lederskab på den første kongres for regeringspartiet i 36 år

(Foto: AP).
(Foto: AP).

Nordkorea  er i fuld gang med forberedelserne til en stor kongres for regeringspartiet, der skal finde sted på fredag den 6. maj  - et arrangement, der har til formål officielt at udnævne Kim Jong-un til landets leder.

Kongressen, der er den første af sin slags i 36 år, kan ifølge nyhedsbureauet AP komme til at give et vigtigt indblik i lederens planer for landets økonomi og militær. Samtidig forventes det, at hans atomprogram bliver godkendt.

Partikongressen kommer ifølge AP i kølvandet på en 70 dage lang periode, hvor alle lige fra minearbejdere til restaurantansatte er blevet opfordret til at arbejde mere, end de plejer, for at øge produktiviteten og vise deres hengivenhed til Kim Jong-un og Arbejderpartiet, som han er leder af.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un er efter sigende på udkig efter en ny gruppe smukke teenage-glædespiger, der kan rejse verden rundt med ham. (Foto: Xinhua/Polaris) Samfund Kim Jong-un rekrutterer 13-årige glædespiger

Forbyder bryllupper
Samtidig har Kim Jong-un, mens forberedelserne står på, forbudt bryllupper og begravelser i landet. Det vil gælde i den kommende uge og sker af sikkerhedsmæssige årsager, skriver Sunday Times ifølge Daily Mirror.

Se også: Sjælden partikongres i Nordkorea går i gang i maj

Den seneste kongres i Arbejderpartiet blev holdt i 1980, da Nordkorea blev ledet af Kim Il-sung. Det var før fødslen af den nuværende leder, der er 33 år. Kim Jong-il indkaldte aldrig til partikongres, skriver Ritzau.

Kongressen fredag kommer på et tidspunkt, hvor Nordkorea møder internationalt pres.

Det sker, efter at landet i januar udførte sin fjerde atomprøvesprængning siden 2006 og efterfølgende har affyret ballistiske missiler i strid med FN-sanktioner og internationale advarsler.

Kim Jong-un overtog embedet efter sin far, Kim Jong-il, i december 2011.

Kim Jung-un er næppe helt tilfreds med de seneste missilaffyringer fra diktaturstaten. (Arkivfoto: AP) Samfund Nordkorea forsøger affyring af to missiler - men fejler

13 kommentarer
Vis kommentarer