Annonce:
Annonce:

Fire-årige Caroline glemt i børnehaven: Mor skriver besked til pædagogerne

Børnehaven var lukket og fireårige Caroline gik alene rundt på legepladsen, da hendes mor hentede hende. Derfor skrev hun denne besked til pædagogerne

Fireårige Caroline sammen med sin mor, Christina. Siden episoden i mandags har Caroline været bange for at være alene (Foto: Privat)
Fireårige Caroline sammen med sin mor, Christina. Siden episoden i mandags har Caroline været bange for at være alene (Foto: Privat)
Annonce:
Følg Samfund

- Vi er bare glade for, at der ikke sket noget med Caroline, siger hendes mor, Christina Birk Fast, til Ekstra Bladet.

Mandag eftermiddag, da Christina kom for at hente Caroline i børnehaven, gik hendes fireårige datter grædende og alene rundt på børnehavens legeplads.

Pædagogerne havde husket at slukke lyset og låse døren, men de havde glemt Caroline.

- Jeg blev først enormt vred og jeg overvejede faktisk at smadre en rude, for at komme ind. Jeg tænkte, at de kunne rende mig, jeg skulle bare have hendes taske og madpakke, siger Christina Birk Fast, der dog besindede sig, og i stedet skrev en seddel, som hun hængte op på døren til børnehaven.

Sedlen hang på døren tirsdag morgen, da den første pædagog mødte ind (Foto: Privat)
Sedlen hang på døren tirsdag morgen, da den første pædagog mødte ind (Foto: Privat)
 

Som det første smurte Christina sin datters kinder, da de kom hjem. De var helt ødelagte af gråd og kulde, og den fireårige pige var grædefærdig.

Annonce:

- Og det er der jo ikke noget at sige til, når en fireårig føler sig forladt på den måde, siger Christina Birk Fast til Ekstra Bladet.

Sad med så mange følelser

Samme aften kontaktede hun børnehavens leder, for at får en forklaring på, hvordan det kunne gå til, at den sidste pædagog glemte Caroline.

- Jeg sad med så mange følelser, og det gør jeg sådan set stadig, så jeg havde brug for at tale med lederen, som selvfølgelig var rigtig ked af, hvad der var sket, siger Christina.

I børnehaven i Fårevejle, krydser børn og forældre selv deres børn af, når de går hjem, men mandag var der en, som ved en fejl krydsede Caroline af.

Derfor troede den sidste pædagog, at alle børn var gået, da hun lukkede børnehaven.

- Det burde selvfølgelig ikke kunne ske, men det gjorde det desværre alligevel, siger dagtilbudsleder, Didde Andersen, til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Det er første gang det sker, men nu har vi ændret afkrydsningsskemaet, så det kun er pædagogerne, der krydser børn af.

Lederen af institutionen har undskyldt for hændelsen, men Christina savner en undskyldning fra den ansvarlige pædagog. Indtil nu har børnehaven nægtet at fortælle, hvem der havde lukkevagt.

- Jeg føler mig fanget, når jeg ikke må vide, hvilken pædagog der er skyld i det - så er det svært at komme videre, siger hun til Ekstra Bladet.

Har brug for en undskyldning

- Jeg har brug for en ganske almindelig undskyldning, der ikke kommer fra en leder. Det er ikke fordi, at hun skal lide, men det er for at høre, at hun er ked af det, så jeg kan få tilliden til hende igen.

Episoden får konsekvenser for pædagogen, men dagtilbudsleder, Didde Andersen, er ikke klar over, hvilke.

Annonce:

- Hun får en påtale, det kan hun ikke undgå, men hun bliver ikke afskediget. Hun er ødelagt, for det er jo vores allesammens værste skræk, at der skal ske noget med de børn, vi har i vores varetægt.

Vi arbejder stadig videre på at finde en løsning, og det kan godt være, at hende og forældrene kommer til at tale sammen på tidspunkt, siger Didde Andersen til Ekstra Bladet.

I Odsherred kommune har sagen med Caroline allerede fået kommunen til at overveje, om det er hensigtsmæssigt, at institutionerne selv lader børn og forældre krydse sig af.

- Sagen giver anledning til at kigge på, om det er sikkert nok, at man selv skal krydse sig ud. Så det skal drøftes, siger Centerchef for Dagtilbud og Uddannelse, Frans Falk til Ekstra Bladet.

Han har i en mail orienteret byrådet om sagen, og kommunen har også tilbudt familien krisehjælp, for at komme sig ovenpå den dramatiske oplevelse.

Mandag aften skrev Christina Birk Fast om episoden på facebook.

Opslaget er delt næsten 400 gange, og familien har modtaget mange beskeder.

Annonce:

- Helt fremmede mennesker har skrevet til os for at høre, om vores datter er okay og for at sende os et kram. Det er meget rørende, men det er også svært - for det er overvældende at modtage alle de hilsner, siger hun til Ekstra Bladet.

Hverken Christina eller Caroline er kommet sig helt ovenpå episoden, og de overvejer nu at takke ja til kommunens tilbud om krisehjælp.

- Det ene øjeblik synes jeg, at det går nogenlunde, det andet øjeblik kan jeg sidde og græde, siger Christina Birk Fast.

- Brikkerne skal falde på plads, for jeg kan jo ikke hænge fast i det her, vi er nødt til at få en hverdag igen.

En mor i USA gjorde sig også en ubehagelig overraskelse, da hun undrede sig over et mærke på sin datters legetøj.

Mærket var et symbol på noget forfærdeligt, og nu advarer hun andre forældre

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: