Fireårig skrev brev til syg mormor: Nu bliver hun hyldet igen og igen

- Jeg tror, at folk gerne vil hjælpe, fordi handler om en lille pige og hendes mormor

Foto: Felicity Greenfield.
Foto: Felicity Greenfield.

Siden fireårige Clarissa fra Storbritannien var helt lille, har hun flere gange overnattet hos sin mormor, hvis hendes forældre skulle i byen.

Det har betydet, at Clarissa og mormor Denise Mansfield i dag har et meget tæt forhold.

Men tilbage i 2015 begyndte Denise Mansfield at føle sig utilpas og deprimeret. Lægerne fandt ud af, at det skyldtes, at hun havde en aneurisme i hjernen, hvilket vil sige en pulsudvidelse i hjernen. Det medførte, at hun langsomt mistede noget af sin mobilitet og derfor ikke kunne klare de samme ting som tidligere.

Clarissa og mormor Denise Mansfield har været uadskillige, siden Clarissa var helt lille.
Clarissa og mormor Denise Mansfield har været uadskillige, siden Clarissa var helt lille.

Fireårige Clarissa ville derfor sikre sig, at mormoren vidste, hvor meget hun elskede hende. Hun skrev derfor et kærlighedsbrev, hvor der stod: 'Mormor - Min kærlighed til dig er så stor, at den er nået til: ... Masser af kærlighed Clarissa.

Clarissas mor Felicity Greenfield tog derefter et billede af brevet og lagde det på Facebook for at høre, om folk ville skrive datterens ord på et stykke papir og erstatte prikkerne med det sted, de opholdt sig i verden.

- Clarissa har mange specielle minder med min mor, og hun betyder meget for hende. Der er ikke gået en dag i Clarissas liv, hvor de ikke har talt sammen. Hun ville gerne have breve fra de steder, hvor de har været sammen, og steder mormor gerne vil hen, siger Felicity Greenfield til BBC.

Her er Clarissas brev nået til Hong Kong. Foto: Felicity Greenfield.
Her er Clarissas brev nået til Hong Kong. Foto: Felicity Greenfield.
 

Brevet er nu nået verden rundt, og folk har blandt andet sendt billeder af breve fra Kina, USA og Australien. Indtil videre har Clarissa modtaget 207 breve.

- Det, der startede som en skør idé, er nu blevet en stor ting. Jeg tror, at folk gerne vil hjælpe, fordi handler om en lille pige og hendes mormor. Vi håber, at det kan gøre hende glad, fortæller Clarissa Greenfield til BBC.

Også folk fra Australien har hjulpet fireårige Clarissa.
Også folk fra Australien har hjulpet fireårige Clarissa.
 

Det var oprindeligt meningen, at de ville holde deres projekt hemmeligt, men det blev vanskeligt, eftersom opslaget efterhånden spredte sig på Facebook. Denise Mansfield fik nys om barnebarnets kærlighedsbrev, men hun ved dog ikke, hvor mange personer der indtil videre har hjulpet.

- Det er dejligt at se, at folk tager sig tid til det i deres liv. Man tænker, at alle har så travlt med dem selv, og at ting kan være meget dystre, så det her giver virkelig et smil på læben. Det vil jeg altid huske, og det vil blive en del af Clarissas minder i fremtiden, siger Denise Mansfield til BBC.

Clarissa og Felicity Greenfield arbejder nu på at samle alle brevene i en scrapbog, som Denise Mansfield skal have, når hun fylder 52 år i marts.

4 kommentarer
Vis kommentarer