Annonce:
Annonce:

Firma får forbud mod at drive hjemmepleje

Firmaet har ansvar for over 1000 ældre borgere i Aarhus Kommune

Annonce:
Følg Samfund

Styrelsen for Patientsikkerhed forbyder midlertidigt firmaet Berits Hjemmepleje at drive pleje i Aarhus Kommune efter et tilsynsbesøg 6. september.

Ifølge tilsynsrapporten var der store problemer med forholdene, der kan have kritisk betydning for patientsikkerheden.

'Det er styrelsens vurdering, at fejlene og manglerne i relation til medicinhåndtering, sygeplejefaglige vurderinger og opfølgning, patienters retsstilling, journalføring og instrukser udgør kritiske problemer af betydning for patientsikkerheden,' står der.

Baggrunden for besøget var, at styrelsen havde modtaget 'flere bekymringshenvendelser vedrørende de sundhedsfaglige forhold på stedet'.

Ifølge Aarhus Kommune bliver cirka 1000 borgere påvirket.

Fejl og mangler
Styrelsen slår ned på en lang række kritikpunkter.

Annonce:

Blandt andet en fare for, at patienternes selvbestemmelse ikke respekteres, problemer med den generelle journalføring og manglende hygiejneinstrukser.

Styrelsen konstaterer, at der har været fejl og mangler i medicinhåndteringen, hvor flere præparater ikke var opdateret, de fandt løse piller og medicin, der var udløbet i april. Sammenlagt udtrykker styrelsen alvorlig risiko for patientsikkerheden og for fejlmedicinering.

Styrelsen beskriver også, hvordan patienterne ikke får den behandling, der ellers fremgår i deres journaler, at de skal have. Det gælder blandt andet vejninger og kontrol af en KOL-patients vejrtrækning, der ikke var blevet udført.

Annonce:

Ked af forbuddet
'Vi er meget kede af at Styrelsen for Patientsikkerheds beslutning vil betyde, at vi skal lukke vores ellers velfungerende afdeling i Aarhus Kommune, og meget kede af at alle vore kunder skal overgå til kommunal hjemmepleje uden frit valg,' fremgår det af en meddelelse på firmaets hjemmeside, hvor de også oplyser, at det ikke vil få indflydelse på andre afdelinger end den i Aarhus.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: