Firmaer ser bort fra jobcentre i jagt på ny arbejdskraft

Selskabers brug af jobcentrene er bemærkelsesværdig lav, mener Dansk Erhverv

Kun 12 procent af de danske virksomheder har i det seneste år samarbejdet med et jobcenter om at rekruttere nye medarbejdere, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Det afslører en undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering fra april i år, hvor 14.000 virksomheder er blevet spurgt til deres samarbejde og tilfredshed med landets 94 jobcentre i efteråret 2014.

- Brugen af jobcentrene er bemærkelsesværdig lav, og det er et klart udtryk for et mismatch mellem virksomhedernes behov og jobcentrenes service, siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv, til Finans.

Jobcentrenes samarbejde med virksomhederne fungerer ikke, selvom et bredt politisk flertal med beskæftigelsesreformen fra juni sidste år fastslog, at centrenes kerneopgave er at servicere virksomhederne og sikre jobformidling.

Alligevel er antallet af virksomheder, der bruger jobcentrene, stort set ens med året før, viser undersøgelsen.

Bliver samarbejdet ikke bedre, advarer både Dansk Erhverv og Dansk Arbejdsgiverforening om, at der hurtigt kan opstå flaskehalse på arbejdsmarkedet, og at mange virksomheder derfor må drosle ned for deres aktiviteter herhjemme.

Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, er enig i, at jobcentrene skal tage teten. Han ønsker dog at se tiden an, før Venstre vil skride ind.

- Jobcentrene skal være mere opsøgende, for 12 procent er et lille tal. Det skal være nemt for virksomheder at henvende sig, og det skal i højere grad lykkes at lave det rigtige match mellem stillingerne og de ledige, siger han til Finans.

Jobcentrene er dog meget opmærksomme på, at virksomhederne er vigtige medspillere, pointerer Helle Linnet, der er landsformand for Foreningen af Socialchefer i Danmark.

- Men den største kritik lyder ofte, at vi ikke har det, som de efterspørger. Hvis man mangler en ingeniør eller en anden specifik profil, kan vi ikke levere varen, siger hun til Finans.

36 kommentarer
Vis kommentarer