Fisker indlagt: Fik farlig senneps-bombe i nettet

Efter Anden Verdenskrig blev der fundet store mængder sennepsgas dumpet i Østersøen omkring Bornholm og i Storebælt. Nu har en fiskekutter fået en gammel sennepsbombe i nettet

En fisker fra Gilleleje fik i weekenden en gammel sennepsbombe i nettet ved Neksø på Bornholm. Efter nogle dage blev skipperen pludselig så dårlig, at han måtte indlægges.

Falcks brandbiler, Beredskabsstyrelsen og Kemisk Beredskab rykkede efterfølgende ud til havnen, hvor kutteren lå, og efter en kort gennemgang på stedet blev alle personer i området omkring kutteren fjernet og stedet afspærret. Det skriver netavisengribskov.dk.

Se mere video på Local Eyes.

Sent mandag eftermiddag arbejder Frederiksborg Brand og Redning fortsat på at rengøre fiskekutteren for den farlige gift-gas.

- Der er intet i luften, og sennepsgassen findes i det mudder, der er kommet på kutteren. Vi ved ikke, hvor meget der er, men vi desinficerer de områder, hvor vi ved, det har været, fortæller korpsmester Anders Lolk, og understreger over for sn.dk, at der ikke er nogen fare ved, at kutteren ligger i Gilleleje Havn.

Torsten Forsberg, operationschef i Brand og Redning, oplyser til Ekstra Bladet, at afspærringen på Gilleleje Havn mandag aften er ophævet.

- Vi blev kaldt til stedet for at sikre båden, og den er nu blevet renset af beredskabet, fortæller han.

Kendte symptomerne
Sennepsgas blev brugt som kemisk våben under begge verdenskrige. Efter Anden Verdenskrig blev der fundet store mængder dumpet i Østersøen omkring Bornholm og i Storebælt.

Det har tidligere givet problemer for fiskeriet, og det var da heller ikke første gang, at fiskeren fra Gilleleje var i kontakt med den farlige gas.

Historienet.dk skriver, at sennepsgassen er usynlig og næsten ikke lugter. Men indåndes den, kan det føre til blødninger i lluftvejene.

Ifølge sn.dk kendte fiskeren fra Gilleleje symptomerne fra tidligere kontakt med sennepsgas, og tog derfor selv kontakt til hospitalet forud for indlæggelsen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Beredskabsstyrelsen og Frederiksborg Brand og Redning.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers