Flabet: Fanger filmer flugt fra fængslet

Sagen er pinlig for fængslet, hvor personalet længe har påpeget den manglende kontrol. Se tre fangers overskudsagtige flugt her

Der var tid til smil og fotografering, da bjørnebanden på brød ud i friheden. (Video: AP)
Følg Samfund

Deres flugt fra Santa Ana-fængslet i det sydlige Californien sidste år var i sig selv spektakulær og lidt af en bedrift.

Her havde Jonathan Tieu, Bac Duong og Hossein Nayeri måttet skære sig igennem mindst fire lag metal, stål og armeringsjern, flygte via usikrede kloakrør og kravle op på taget, inden de herfra kunne rapelle ud i friheden.

Men som om det ikke var en præstation nok i sig selv, sørgede de tre fanger på henholdsvis 20, 43 og 37 år også for, ganske flabet, at filme hele flugten.

Det er kommet frem i denne uge.

Så hårdt er livet i fængslet

KNBC-TV, der som de første viste videoen denne uge, siger, at den er blevet tilvejebragt af en advokat forbundet til sagen og ikke af anklagerne, skriver Los Angeles Times.

Brugte mobilen
De tre fanger filmede flugten med en indsmuglet mobiltelefon og optagelserne viser mere eller mindre hele flugten. Lige fra da den ene af mændene fjerner et afsavet sengehjørne, trækker en metalskærm til side og forsvinder ind ad skakten, til de alle tre står på taget af fængslet.

Virkelighedens Prison Break: Seks fanger flygter via toilet

Livet i friheden blev imidlertid en kortere fornøjelse, da de efter en ugelang menneskejagt blev fundet, fanget og genindsat.

En rapport offentliggjort tidligere på året afslører, at fængselsbetjentene længe har klaget over manglen på monitorering af de indsattes gøren og laden, men at intet foreløbigt er blevet gjort for at forbedre forholdene.

Fanger brød ud af celle for at hjælpe syg betjent

Historien har trukket store overskrifter på et nationalt plan i USA, hvorfor sagen er blevet ekstra pinlig for myndighederne i Orange County.

Se fangernes flugt i klippet øverst

Se den gumpetunge fangeflugt her.
Ikke alle fangeflugter går lige heldigt...

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.