Flere ældre kvinde får lavet større bryster

På fem år næsten er sket en fordobling i antallet af brystforstørrende indgreb i Danmark, viser nye tal

Danske kvinder får lavet større bryster som aldrig før. Tal fra Statens Serum Institut viser, at der på fem år næsten er sket en fordobling i antallet af brystforstørrende indgreb i Danmark betalt af egen lomme.

Sidste år blev der udført 2.092 operationer, hvor særligt unge kvinder var kernekunder hos plastikkirurgerne, skriver metroxpress.

- Tre fjerdedele af al vores aktivitet er brystforstørrelser eller brystløft. Og det er typisk kvinder mellem 18 og 35 år, der får det, siger indehaver af Nygart Privathospital med tre klinikker i København og Aarhus Jesper Nygart.

Bo Jønsson, specialeansvarlig for plastikkirurgerne på Aleris-Hamlet Hospitaler, bekræfter samme tendens, men fortæller, at også ældre kvinder i stigende grad søger behandlinger og betaler de omkring 35.000 kroner, det koster at få et implantat til at øge barmens volumen.

- Vi ser også flere kvinder i 60-årsalderen, som synes, de gerne vil gøre noget for sig selv og have et løft og noget mere fylde, siger kirurgen til metroxpress.

Udviklingen er dog ikke ligefrem glædelig. Tværtimod. Større bryster er en uholdbar lappeløsning på lavt selvværd, mener privatpraktiserende psykoterapeut, mag.art. Lise Winther-Jensen.

- I vore dage bruger man plastikkirurgi til at reparere på dårligt selvværd, men jeg har svært ved at forestille mig, at det er en holdbar løsning, siger hun og fortsætter:

- Jeg bebrejder ikke nogen, at de vælger den løsning, men jeg anser det for en brutal måde at behandle en utilfredshed med sig selv på, siger hun.

6 kommentarer
Vis kommentarer