Flere danske boligejere betaler af på deres mursten

Boligejere fortsætter med at vælge boliglån med afdrag frem for at skubbe gælden foran sig

Danske boligejere vælger i stigende grad at betale af på deres boliglån. Det viser Realkreditrådets udlånsstatistik for 3. kvartal 2015.

Det seneste kvartal har godt 6600 flere boligejere fået et realkreditlån med afdrag. Samtidig er antallet af lån uden afdrag reduceret med knap 4000 lån, viser statistikken, som dog samtidig viser, at over halvdelen af det samlede udlån fortsat er afdragsfrit.

- Udviklingen det seneste kvartal står ikke alene, siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

- For to år siden udgjorde andelen af realkreditlån med afdrag til boligejerne godt 43 procent af det samlede udlån. I dag er det godt 47 procent af det samlede udlån til boligejere, tilføjer han.

Det samlede realkreditudlån til boligejerne er øget med godt ni milliarder kroner i perioden. Det dækker over, at summen af lån uden afdrag er svundet ind med 700 millioner kroner.

Ifølge Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, er andelen af boligejere med afdragsfrihed faldet det seneste år, blandt andet fordi mange boligejere, der omlægger deres lån, samtidig begynder at betale af på gælden.

- Dertil kommer, at mange af de boligejere, der oplever, at den afdragsfrie periode udløber, ikke vælger at forlænge den.

- I Nordea Kredit ser vi således, at to ud af tre boligejere vælger at gå i gang med at afvikle på deres gæld, når den afdragsfrie periode udløber, siger hun i en skriftlig kommentar.

2 kommentarer
Vis kommentarer