Flere danskere afvist indrejse til USA: Pind vil ikke hjælpe

Flere danskere er blevet nægtet indrejse til USA uden nogen begrundelse. Enhedslistens Pernille Skipper har bedt justitsminister Søren Pind om at gøre noget, men han sender bolden videre

Ægteparret her fik også nægtet indrejse. Se mere her (Video: Philip Davali)

Ekstra Bladet har den seneste tid skrevet om en række danskere, der har fået afvist deres anmodning om et visum til USA. De har ingen begrundelse fået, hvilket Pernille Skipper stiller sig kritisk overfor. Derfor har hun bedt Søren Pind om at udlevere oplysninger omkring, hvorfor danskerne har fået nægtet indgang. Han har nu svaret, men sender bolden videre til PET og USA.

Se også: Afvist indrejse i USA uden grund: De krænker mig!

Ingen hjælp at hente
I det spørgsmål, som Pernille Skipper stillede justitsminister Søren Pind, beder hun om redegøre for, hvorfor en dansk statsborger er blevet nægtet ESTA-godkendelsen (VISA ansøgning til USA, red.). Derudover forlanger hun svar på, om de danske myndigheder har udleveret oplysninger om personen, og om de ligger til grund for avisningen.

I det her tilfælde var der tale om Pernille Jacobsen, som du kan læse om her:

Se også: Skipper forlanger svar fra Pind: Hvorfor må Pernille ikke rejse ind i USA?

Men Justitsminister, Søren Pind, giver ikke svar på spørgsmålene om Pernille Jacobsens afvisning. Han henviser i stedet til PET eller de amerikanske myndigheder.  Han skriver blandt andet i svaret til Pernille Skipper:

- Ministeriet kan dog generelt oplyse, at PET har et omfattende og nødvendigt samarbejde med udenlandske myndigheder som led i forebyggelsen af terrorisme mv.

Intet mistænkeligt og alligevel mistænkt
Sagen om Pernille Jacobsen står ikke alene. I dag kan Ekstra Bladet bringe historien om en familie på fem, hvor forældrene ligeledes har fået afvist deres ESTA-ansøgning. Igen er det uden nogen form for begrundelse fra diverse myndigheder. Det samme var tilfældet for en ung jurastuderende.

- Vi har tidligere set lignende tilfælde, hvor Danmark har videregivet oplysninger om borgere til USA, som kan misforstås. Hvis PET eller andre har givet USA en information, som forhindrer en uskyldig pige (Pernille Jacobsen, red.) i at komme på ferie, så skal vi vide det, siger Pernille Skipper til Ekstra Bladet i forbindelse med Pernille Jacobsens afviste ESTA-ansøgning.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Søren Pind, men han ønsker ikke at kommentere sagen.

Det var heller ikke muligt at få kontakt til hverken Pernille Skipper eller Den Amerikanske Ambassade i København.

Se også: Hele familien skal til USA: Pernille afvist uden begrundelse

166 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere