Flere danskere er kommet i beskæftigelse

Fra tredje til fjerde kvartal er både beskæftigelsen og antallet af præsterede arbejdstimer steget, viser tal.

Der har været både mere beskæftigelse og præsterede arbejdstimer fra tredje til fjerde kvartal i 2014, hvor begge parametre er steget med 0,2 procent.

Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik, der er præsenteret fredag morgen.

Stigningen skete i sektorgruppen "virksomheder og organisationer", hvor beskæftigelsen og antal præsterede timer steg med henholdsvis 0,4 og 0,3 procent.

Til gengæld faldt både beskæftigelsen og antal præsterede timer med 0,1 procent i sektorgruppen "offentlig forvaltning og service".

Set for hele 2014 giver det ifølge cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri et slutfacit på 19.200 flere beskæftigede.

- Dagens tal bekræfter den positive udvikling på arbejdsmarkedet i 2014.

- Der har været tale om en flot og gedigen fremgang både i præsteret arbejdstid og beskæftigelse, men trods alt heller ikke mere end det, konstaterer Bo Sandberg.

Branchegruppen "erhvervsservice", som omfatter blandt andet rengøring, rådgivning og vikarbureauer, skilte sig ud ved at være den gruppe, der havde den største vækst i antallet af beskæftigede, præsterede timer og lønsum.

Således steg både antallet af beskæftigede og antallet af præsterede timer med 0,8 procent, mens lønsummen steg med 1,6 procent i forhold til kvartalet før.

Den branchegruppe, der havde det største fald i antallet af præsterede timer, var "landbrug, skovbrug og fiskeri" med et fald på 1,4 procent.

Denne branchegruppe var også den eneste branchegruppe med faldende lønsum. Lønsummen faldt med 1,1 procent, mens beskæftigelsen i branchen steg med 0,2 procent i forhold til kvartalet før.

Hvor beskæftigelsen hos lønmodtagere steg med 0,3 procent eller 8100 personer, så faldt antallet af beskæftigede selvstændige og medarbejdende ægtefæller med 0,8 procent eller 1600 personer i fjerde kvartal i forhold til kvartalet før.

Antallet af præsterede timer steg med 0,2 procent for lønmodtagere og faldt med 0,5 procent for selvstændige og medarbejdende ægtefæller i forhold til kvartalet før.

Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving.

2 kommentarer
Vis kommentarer