Flere danskere er millionærer målt i dollar

Næsten 70.000 danskere er millionærer på amerikansk. Forklaringen skal findes på aktiemarkedet, siger økonom.

Antallet af dollarmillionærer stiger markant i Danmark. Det viser Capgemini og RBC's Wealth Managements årlige World Wealth Report.

På tærsklen til 2015 kunne 69.000 danskere pryde sig af titlen millionær målt i amerikanske dollar. Det er 14,7 procent flere end i 2013, hvor der var 60.200 dollarmillionærer.

- Antallet af dollarmillionærer stiger stadigvæk. Det steg knapt så meget på globalt niveau som tidligere år. Det har rigtig meget at gøre med udviklingen på de finansielle markeder - ikke mindst aktiemarkederne, vurderer Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank.

Det er tredje år i træk, at der bliver markant flere danske dollarmillionærer. Siden 2011 er der blevet 51 procent flere. Dengang havde den eksklusive klub kun 45.600 medlemmer.

Den danske dollar-millionærklub vokser betydeligt hurtigere end i de fleste europæiske lande.

I gennemsnit steg antallet af dollarmillionærer fire procent i Europa i 2013. Det er 23 procent under den danske vækst. Ifølge cheføkonomen skal forklaringen findes i, at danske aktier har haft medvind på markedet.

- Efter alt at dømme skyldtes det de danske aktiekurser, som steg mere end aktierne i de fleste andre lande i Europa. Selvfølgelig har rige danskere ikke kun danske aktier, men der er en overrepræsentation af danske aktier blandt de velhavende.

- Kigger man på valutakursen, som også har en fod med i det her, så har Danmark haft modvind. Men det har alle lande i Europa, så derfor ligger vi stadig bedre end andre lande i Europa, siger Jacob Graven.

Man er dollarmillionær, hvis ens nettoformue overstiger en million dollar. I nettoformuen er ikke medregnet friværdi i privatbolig, eventuelle samleobjekter og varige forbrugsgoder.

Det er kun formuen målt på værdi af kontanter, opsparing, værdipapirer, pensionsmidler og værdi af andre ejendomme minus gæld.

1 kommentar
Vis kommentarer