Flere danskere i coronakarantæne på Tenerife

Der er flere danskere i karantæne i Adeje på Tenerife

Afdelingslæge Peter Henrik Andersen fra Statens Serum Institut svarer her på læsernes spørgsmål omkring virussen.

Flere danskere er i karantæne på ferieøen Tenerife.

Først lød meldingen fra TUI, at de havde mindst tre danskere i karantæne. De har dog senere rettet det til, at de ikke har nogen danskere i karantæne dernede.

- Vi er stadigvæk ved at danne os et billede af, hvor omfattende det er. Men det er rigtigt, at hotellet stort set er gået i karantæne nu her. Vi afventer mere information nede fra Tenerife, fortæller TUI til Ekstra Bladet.

Bravo Tours oplyser, at de har to danskere på hotellet.

- Jeg kan bekræfte, at Bravo Tours har to danskere, der befinder sig på hotellet. Vi har fået besked på, at de skal blive der, indtil de har været i kontakt med de spanske myndigheder, siger Sidsel Nordestgaard fra Bravo Tours.

Hotellet, som hedder H10 Costa Adeje Palace, ligger i den sydøstlige del af ferieøen.

Der er ifølge det spanske medie 20 minutos omkring 1000 mennesker i karantæne.

Tidligere i dag lød det, at en italiensk turist var det første bekræftede tilfælde af coronavirus på Tenerife. Han havde opholdt sig på hotellet i seks dage, før han meldte sig til sundhedsmyndighederne. Han er nu indlagt på universitetshospitalet Nuestra Senora de Candelaria.

Men en talskvinde for sundhedsstyrelsen på De Kanariske Øer siger, at hundredvis af gæster og ansatte nu testes for virussen.

- Vi undersøger de mennesker, der har været i kontakt med patienten, herunder folk på hotellet, siger talskvinden.

Opdateres ...