Flere fik bedre styr på privatøkonomien sidste år

En rundspørge viser, at mange danskere har fået styr på økonomien sidste år. Det gælder særligt unge

2015 var et år, hvor privatøkonomien havde gode vilkår for de fleste i Danmark.

Reallønsfremgang, stigende beskæftigelse og lave renter betød, at mange oplevede at have flere penge mellem hænderne end året før.

Det kan man også læse i den årlige analyse, som Nordeas forbrugerøkonom, Ann Lehmann Erichsen, har udarbejdet med hjælp fra TNS Gallup, der har spurgt et repræsentativt udsnit af danskere mellem 55-65 år om deres økonomiske forhold.

For hvor 63 procent sidste år svarede, at de havde godt styr på deres privatøkonomi, er andelen i år oppe på 74 procent.

Det svarer til, at 390.000 flere har fået styr på økonomien, hvis undersøgelsen tegner et retvisende billede af hele befolkningen.

- Det er meget markant spring, og det kommer en lille smule bag på mig. En del handler selvfølgelig om generel optimisme på økonomiens vegne, men finanskrisen har givetvis også betydet, at folk har bedre snor i privatøkonomien.

Faktisk er fremgangen endnu mere markant for unge mellem 18 og 25. Her er andelen steget fra 49 til 71 procent.

Det endda på trods af, at 22 procent har brugt deres månedsløn før tid, og at 11 procent af de adspurgte har oplevet at få en eller flere rykkerbreve inden for de seneste seks måneder.

- De unge er meget bedre end deres rygte, selv om de selvfølgelig skal gøre sig nogle erfaringer, siger privatøkonomen.

Ud over at konjunkturerne altså går den rigtige vej herhjemme, har mange også selv gjort noget aktivt for at få deres egen økonomi under kontrol.

For eksempel har 20 procent lagt et nyt budget i modsætning til 14 procent sidste år.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere