Flere indvandrermænd ender på krisecentre

Det er i stigende grad mænd med anden etnisk baggrund end dansk, der ender på krisecentre, viser tendens

Følg Samfund

Flere kvinder med anden etnisk baggrund end dansk smider ægtemanden på porten end tidligere. Det mærker man på landets krisecentre for mænd.

På både Mandecentret i København og i Aarhus er det i stigende grad mænd med anden etnisk baggrund end dansk, der banker på døren.

Det skriver TV2 Østjylland, der har talt med blandt andre Möhsen Amini, der er social vicevært på Mandecentret i Aarhus.

- Lige nu er fire ud af vores otte pladser besat af udenlandske mænd. Der er helt sikkert kommet flere, siger Möhsen Amini.

Han fortæller, at der, ligesom hos danske mænd, er mange årsager til, at mændene bliver skilt.

- Dårlig økonomi, gæld, utroskab, manglende kærlighed. Det er en pærevælling af alt, ligesom man kender det fra danske mænd, siger Möhsen Amini til TV2 Østjylland.

Dårligere netværk
Det er kendetegnende, at flere af mændene har et dårligere socialt netværk end deres hustruer. Efter skilsmissen opsøger mændene derfor Mandecentret.

- Hos mænd med indvandrerbaggrund er der en ekstra dimension af problemer med sproget, kulturforståelse, tabu og manglende netværk, der påvirker dem ekstra meget, siger Möhsen Amini.

I Aarhus har iranske Maria Arianfar i årevis arbejdet med integration og haft sin gang i Gellerup. Hun kalder udviklingen en god nyhed, som hun har ventet på i årevis.

Manden er gud
Hun mener, at nogle voksne mænd med indvandrerbaggrund halter langt efter kvinderne, og at de derfor knækker.

- De kommer måske fra en baggrund, hvor det er tradition, at manden er gud i hjemmet, og så kommer de til et moderne samfund, hvor der er ligestilling, og det forstår de ikke, siger hun til TV2 Østjylland.

Mandecentret i København oplyser, at det ligeledes oplever en stigning i antallet af henvendelser fra mænd med anden etnisk herkomst end dansk.

I Aalborg har Mandecentret kun eksisteret i to år, og personalet har derfor svært ved at vurdere, om antallet af mænd med indvandrerbaggrund er stigende.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind