Flere rådyr skudt med bue og pil: Nu udloves en dusør

Rådyrene løber sårede rundt i den vilde natur med pile, der har gennemboret deres kroppe

Der er meget, der tyder på, at en ukendt jæger hærger rundt i en nationalpark ca. 450 kilometer syd for storbyen Portland i den amerikanske stat Oregon, hvor han/hun med bue og pil har skudt og såret adskillige rådyr. Rådyrene løber stadig levende rundt i den vilde natur med pile, der har gennemboret deres kroppe.

Det skriver flere medier heriblandt Washington Post og det lokale medie Oregonian.

Politiet i Oregon har frigivet nogle meget stærke billeder, hvor man blandt andet ser et af rådyrene, der har fået skudt en pil direkte gennem hovedet. Og på et andet billede kan man se et rådyr, der har fået skudt en pil direkte gennem sin overkrop.

Dette rådyr har fået skudt en pil gennem sin overkrop, men løber stadig levende rundt i den vilde natur. (Foto: Oregon State Police)
Dette rådyr har fået skudt en pil gennem sin overkrop, men løber stadig levende rundt i den vilde natur. (Foto: Oregon State Police)
 

Politiet havde fået melding om de sårede rådyr, der løb rundt med pile i kroppen. Og i fredags opdagede en politibetjent to af rådyrene, der havde pile i kroppen. Der er også set et tredje rådyr, der har fået gennemboret sin krop med en pil.

Nu er der udlovet en dusør på 12.500 kroner får informationer, der kan føre frem til den skyldige person, der med bue og bil ulovligt skyder rådyr. Flertallet af pengene er kommet fra Jægernes Forening i Oregon, der selvfølgelig også ønsker at få stoppet det ulovlige krybskytteri med bue og pil.

Politiet i Oregon er selvfølgelig forfærdede over den form for dyreplageri, der også er en del af den slags jagt. Men politiet melder ud, at rådyrene umiddelbart ikke er i livsfare på grund af pileskuddene.

Politiets talsmand Kaipo Raiser har i en pressemeddelelse udtalt følgende om sagen:

- Det er ikke lykkedes for os at indfange rådyrene, så vi kan få fjernet pilene i deres kroppe. De skal bedøves med et beroligende middel. Men man skal meget tæt på dyrene, før det er effektivt. Og det er svært at komme tæt på vilde rådyr, siger Kaipo Raiser, der i øvrigt tilføjer, at de pile, der er benyttet til at skyde rådyrene ikke er den type pile, som jægere med bue og pil normalt benytter.

Her er et rådyr fotograferet med en pil gennem hovedet. (Foto: Oregon State Police)
Her er et rådyr fotograferet med en pil gennem hovedet. (Foto: Oregon State Police)
 

 

 

 

 

1 af 3 Dette rådyr har fået skudt en pil gennem sin overkrop, men løber stadig levende rundt i den vilde natur. (Foto: Oregon State Police)
2 af 3 Her er et rådyr fotograferet med en pil gennem hovedet. (Foto: Oregon State Police)
3 af 3 
68 kommentarer
Vis kommentarer