Flere stater i undtagelsestilstand: Voldsom snestorm skaber panik

Mindst fem delstater er i undtagelsestilstand, og i flere byer er der udsendt snestormsvarsel. Stormen Jonas rammer fredag eftermiddag lokal tid

Snestormen rammer det nordøstlige USA, hvor der bor omkring 75 millioner mennesker, og amerikanerne er begyndt at forberede sig. (Video: AP)

Bor du i området, og har du læst til at fortælle, hvordan du forbereder dig på det voldsomme vejr? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Omkring 75 millioner amerikanere er gået i gang med at forberede sig på, at den voldsomme snestorme Jonas rammer fredag eftermiddag lokal tid.

Mindst skes delstater - North Carolina, Virginia, Maryland, Tennessee, Pennsylvania og Georgia - har erklæret undtagelsestilstand, og der er udsendt snestormsvarsel for Washington og Baltimore, hvor der kommer et stort snefald.

Samfund - 22. jan. 2016 - kl. 07:11 Stort vejrskifte rammer Danmark i aften

Washington lukker ned
Indtil videre har det ført til, at mindst 3000 fly er blevet aflyst, og det forventes, at skolerne lukker på stribe i blandt andet den amerikanske hovedstad, hvor befolkningen bliver opfordret til at holde sig indendøre.

Borgmesteren i den amerikanske hovedstad Washington D.C, Muriel Bowser, fortæller, at man forbereder at lukke hele byen ned. Blandt andet har 2000 frivillige meldt sig til at hjælpe udsatte personer gennem stormen.

- Vi forbereder os på en snestorm. Jeg har boet i byen i det meste af mit liv, og jeg tror ikke, at jeg har set så slem en prognose. Det er en ekstrem hård storm. Med mindre, at du absolut skal være ude i morgen, så tag lige hjem, advarer borgmesteren.

Netop er Washington er den by, som bliver hårdest og befolkningen er begyndt at hamstre madvarer i stor stil, sådan de ikke skal bevæge sig ud i det ekstrem vejr, som rammer klokken fire fredag eftermiddag lokal tid og varer ved i 36 timer.

Samfund - 22. jan. 2016 - kl. 09:13 DMI advarer: Vejene bliver spejlglatte

Prognoserne lyder på, at der på den amerikanske østkyst kan falde op til 70 centimeter sne og i og med, at der kommer vind på op mod 100 kilometer i timen, bliver det ekstreme vejrforhold.

Mere hvid end Oscar-uddelingen
I Virginia tager man også alle forholdsregler, da man vurderer, at snestormen bliver væsentlig værre end forgængere i 2009 og 2010.

- Alle borgere bør tage de nødvendige forholdsregler og tage stormen yderst seriøst. Vi er forberedte på, at der kan komme store problemer i trafikken og strømnedbrud, siger guvernør Terry McAuliffe

Der er endnu ikke udsendt noget varsel for ekstremt vejr i storbyen New York, men det tyder på, at der kommer godt med sne.

Det tabloide magasin New York Post morer sig med overskriften 'det bliver en weekend mere hvid end Oscar-afdelingen'. En hentydning til den kritik, der har været af uddelingen om, at det kun er hvide mennesker, der bliver nomineret.

Kilder: The Guardian, CNN, Washington Post og New York Post.

Bor du i området, og har du læst til at fortælle, hvordan du forbereder dig på det voldsomme vejr? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen