Annonce:
Annonce:

Flertal af danskerne støtter kontanthjælpsloft

Annonce:
Følg Samfund

Et klart flertal af danskerne blåstempler de omdiskuterede kontanthjælpsregler, der lægger et loft over, hvor stort beløb en borger kan få i offentlige ydelser. Det fremgår af en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Avisen.dk

61 procent af danskerne svarer, at de mener, at det er 'en god idé' med et loft over de samlede ydelser til kontanthjælpsmodtagere. 

De omdiskuterede kontanthjælpsregler med lavere ydelser og skærpede krav til de ledige har været gældende siden oktober i fjor. Loftet, som de tre nuværende regeringspartier og Dansk Folkeparti står bag, har været centrum for skarpe debatter, og er blevet massivt kritiseret af oppositionen på Christiansborg.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) glæder sig dog over, at et flertal af danskerne støtter kontanthjælpsloftet.

Annonce:

- Det fortæller mig, at der er bred opbakning til, at der skal være forskel på at være på overførselsindskomst og at være en del af det aktive arbejdsmarked. Kontanthjælpsloftet har været meget omdiskuteret, men det er glædeligt at se, at der nu er stor folkelig opbakning til det, vi har gjort, siger Troels Lund Poulsen til Avisen.dk.

Han mener, at det med kontanthjælpsloftet er lykkedes at finde en model for de offentlige ydelser, som er let at forklare, og som et flertal nu blåstempler i den nye undersøgelse.

- Folk kan godt se, at der skal være ret og rimelighed i det, siger beskæftigelsesministeren til Avisen.dk.

De nye regler, som har været i kraft siden oktober i fjor,  reducerer ikke selve kontanthjælpssatsen, men som borger kan man eksempelvis få mindre i boligstøtte, hvis det samlede beløb løber op og rammer loftet. Det kan betyde, at der er 2000-4000 kroner mindre at gøre godt med. Alt afhængig af familietype.

SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, mener, at svarene i undersøgelsen afspejler den aktuelle debat, som ifølge SF's ordfører foregår på et forkert grundlag.

Annonce:

- Det overrasker mig ikke, at de svarer sådan set i lyset af debatten, der har kørt. Ikke kun om kontanthjælpsloftet, for også i tidligere debatter er det blevet fremstillet, som om folk bare går og får astronomiske beløb. Det har været svært at komme til orde om, hvordan virkeligheden ser ud, når debatten handler om, at folk bare kan tage sig sammen, siger Karsten Hønge til Avisen.dk.

For en måned siden kom det frem, at mere 62.000 børn blev påvirket af kontanthjælpsloftet. Dengang kaldte Finn Sørensen fra Enhedslisten det for en skræmmende opgørelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: