Flertal vil flytte folk fra Rigspolitiet til politikredse

Der er for mange ansatte i Rigspolitiet, mener et flertal i Folketinget, der ønsker flere politifolk på gaden

Der er flertal i Folketinget for at slanke Rigspolitiet for i stedet at sende flere kræfter ud i den enkelte politikreds.

Det skriver Berlingske.

Både Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, De Radikale og SF støtter idéen om at skære nogle af Rigspolitiets 1993 ansatte fra.

- Vi er meget åbne over for at slanke Rigspolitiet og styrke politikredsene, hvor borgerne befinder sig, og hvor kriminaliteten sker, siger retsordfører Kristian Hegaard (RV) til avisen.

Politiforliget udløber ved årets udgang, men regeringen har udskudt næste aftale til 2020.

Statsminister Mette Frederiksen (S) brugte tid i sin tale ved Folketingets åbning i oktober på at understrege, at i hendes øjne er Rigspolitiets 1900 ansatte for mange.

Kort forinden skrev justitsminister Nick Hækkerup (S) i en kronik i Avisen Danmark, at "tyngden i dansk politi må og skal være fødder på gaden - ikke strategifunktioner i toppen".

På trods af det oplyser justitsministeren til Berlingske gennem sin særlige rådgiver, at han på nuværende tidspunkt ikke ønsker at gå yderligere ind i diskussionen.

En oversigt fra tidligere i år viser, at de 1993 ansatte i Rigspolitiet fordeler sig, så der er 655 på politiområdet, 412 ved Koncernstyring, 493 ved Koncern HR og 433 ved Koncern IT.

Tidligere justitsminister Søren Pape Poulsen (K) mener, at det er uden for enhver tvivl, at Rigspolitiet skal skæres meget ned, mens kredsene skal styrkes yderligere.

DF's retsordfører, Peter Skaarup, mener, at akademikere optager for mange af pladserne i politiet.

- Det basale politiarbejde er der blevet mindre af. Til gengæld har vi fået masser, som kan tjekke, om det, der er blevet mindre af, går godt nok, siger han til Berlingske.

Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, vil dog se konkrete forslag, før hun tror på, at det er muligt at slanke Rigspolitiet og i samme hug flytte flere folk til politikredsene.

Rigspolitiet har ikke ønsket at kommentere partiernes meldinger over for avisen.

7 kommentarer
Vis kommentarer