'Flipper' er død - fundet på en strand

En nordjysk mand fandt mandag en død delfin på stranden nær Strandby

- Der var den, der fik jeg den sgu! Jørgen Hedebo og vennerne var forståeligt nok overraskede, da en delfin pludselig dukkede op bag båden i Skagen tidligere på måneden. Nu er en delfin fundet død. (Video: Jørgen Hedebo/Johnnie Christiansen)

Siden december har en delfin - til stor begejstring for nordjydere - svømmet rundt i og omkring Skagen Havn. Mandag kunne en nordjysk mand dog konstatere, at en delfin var død på en strand nord for Strandby. Det skriver Nordjyske.dk.

- Da jeg kom gående i morges, så jeg noget ude i vandet. Først tænkte jeg, at det var et dødt marsvin, men da jeg så nærmere på finnen, kunne jeg godt se, at det ikke var tilfældet. Så tænkte jeg, at det nok var en delfin, fortæller Herman Risager Thomsen, der fandt dyret 20 meter ude i vandet.

Han har i 30 år gået morgentur langs stranden, men har aldrig oplevet noget lignende. Han beskriver delfinen som 'utrolig pæn' og vurderer selv, at den nok ikke har ligget der længe.

Herman Risager Thomsen vil nu tage kontakt til DTU Aqua i Hirtshals for at høre, om de er interesseret i at undersøge delfinen.

Lille sensation
Det vides endnu ikke, om delfin var den, som i en måneds tid har huseret i Skagen Havn, særligt omkring pakhusene og redningsstationen.

- Vi kom gående, det var lige før jul, og så så vi den i bassinet, har Johnnie Christiansen, der selv bor et par kilometer fra havnen, tildigere fortalt til Ekstra Bladet.

- Vi var meget overraskede, så vi begyndte jo bare at filme og tage billeder.

Se også: Sjælden gæst i dansk havn: - Vi har en sensation heroppe

Det samme gjorde Jørgen Hedebo, da han og vennerne blev enige om, at det nok var en god idé at dokumentere, hvad de havde oplevet, hvis nogen skulle tro deres historie.

(Foto: Jørgen Hedebo)
(Foto: Jørgen Hedebo)

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere