Flødekartoflens storebror

Tartiflette er vildt nem at lave og smager helt fantastisk

Tartiflette er en slags gratin af bacon, løg, ost og kartofler. Det er en fransk ret, der stammer fra Savoie-regionen. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Tartiflette er en slags gratin af bacon, løg, ost og kartofler. Det er en fransk ret, der stammer fra Savoie-regionen. Foto: Daniel Duffau-Rasmussen
Følg Samfund
Ekstra Bladet

De fire hovedingredienser i tartiflette er en kvartet, som altid fungerer: kartofler, ost, bacon og løg.

Tartiflette kommer fra de franske alper, hvor den traditionelle ret skal laves med Reblochon-ost.

Denne ost kan være svær at finde i Danmark, så du kan være tvunget til at bruge et alternativ. Bruger du en anden ost end Reblochon og serverer tartiflette for en franskmand, risikerer du at blive sparket over skinnebenet.

Ubegrænset adgang med
Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+