Florida-ofre i skudlinjen: Anklages for at være skuespillere

Konspirationsteoretikere i USA mener, at ofrene for skoleskyderiet i Florida er kriseskuespillere

David Hogg, sidsteårselev på Marjory Stoneman Douglas High School, er blevet stor fortaler for restriktioner af den amerikanske våbenlovgivning efter skoleskyderiet i Florida. Se et interview med ham her (Video: AP)

Elvis er ikke død. Månelandingen er fake. Nicolas Cage er en vampyr.

Der er mange bizare konspirationsteorier derude, og det seneste skud på stammen findes i USA, hvor ofrene for skoleskyderiet på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida bliver beskyldt for at være hyrede skuespillere.

17 personer blev dræbt, da en high school i Florida blev genstand for det seneste skoleskyderi. Foto: AP Samfund High school-elever planlægger våben-protest

Beskyldes for at være kriseskuespillere
Især David Hogg og Emma González, der er stået frem i offentligheden, som fortalere for at begrænse retten til skydevåben, er i skudlinjen.

De er blevet anklaget for ikke at være rigtige elever på skolen i Parkland, men at de i stedet er kriseskuespillere, der er blevet hyret af CNN og demokraterne til at gå imod Donald Trump og våbenindustrien.

Det afviser David Hogg dog i et interview med CNN.

- Jeg er ikke en kriseskuespiller. Jeg er en person, som var tvunget til at være vidne til det her og til at gennemleve det.

Krimi Efter skoleskyderi i Florida: Politiet ude til 12 nye episoder

Billede skulle bevise teorien
Søger man på hashtagget '#CrisisActors' på Twitter, vrimler der med billeder, som skulle være bevis på teorien.

Fx fremhæves et årbogsbillede af David Hogg, som angiveligt skulle stamme fra Redondo Shores High School fra 2015.

- Hey, David Hogg, hvorfor siger denne Classmates profil, at du gik i skole i Californien, ikke Florida, og at du allerede er bestået?, skriver en Twitter-bruger, der kalder sig selv Jordan Sather.

251 kommentarer
Vis kommentarer