Floridas guvernør vil forbyde salg af våben til unge efter skoleskyderi

Sidste uge kostede et skoleskyderi 17 studerende livet på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida, USA

Trump kritiserede tidligere i dag politiet efter skoleskyderiet. Video: AP

Står det til guvernøren i den amerikanske stat Florida, Rick Scott, skal det ikke længere være muligt for unge under 21 år at købe våben.

Det skal, ifølge guvernøren, være med til at gøre det stort set umuligt at bruge et våben for alle, der har mentale problemer.

Rick Scott vil de næste to uger arbejde sammen med de øvrige politikere for at hæve aldersgrænsen for købet af våben i staten, siger han fredag i en tale.

Restriktionen af våbensalget er første del af en trepunktsplan, som skal forhindre skoleskyderier som det, der i sidste uge kostede 17 studerende livet på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida, USA.

Derudover skal der på alle skoler være én trænet politibetjent per tusinde elev, ligesom både lærere og elever skal gennemgå obligatorisk træning, der kan forberede dem på et muligt skoleskyderi.

Guvernøren vil ligeledes stoppe salget af såkaldte "bump stocks", som er udstyr, der lader semiautomatiske geværer fungere som fuldautomatiske, skal stoppes.

Efter sidste uges skoleskyderi er våbendebatten blusset op i USA.

Overlevende efter skyderiet har arrangeret protester og argumenteret for en strammere våbenkontrol i både medier og over for flere amerikanske politikere - heriblandt USA's præsident, Donald Trump.

36 kommentarer
Vis kommentarer