Flugt-aber driver zoo-ejer til vanvid

Hver gang zoo-ejer Benny Johansen lægger en plan for at fange de fire flugtkonger, så sker der noget uventet

Hør den seneste opdatering og se optagelser fra aberne her

De fire flygtede aber fra Munkholm Zoo i Balle på Djursland er i den grad ved at drive ejeren af den zoologiske have til vanvid.

- De finder hele tiden på noget nyt. Det er næsten ikke til at holde ud, stønner Benny Johansen.

Zoo-ejer Benny Johansen her i et mere roligt øjeblik, før abejagten satte ind i weekenden. (Foto: Munkholm Zoo)
Zoo-ejer Benny Johansen her i et mere roligt øjeblik, før abejagten satte ind i weekenden. (Foto: Munkholm Zoo)
 

Den seneste plan var at lokke aberne til at spise banan-mos med et sovemiddel i. Men den plan er stort set forkastet, før den kom rigtigt i gang.

- Aberne har holdt til i samlet flok på en ødegård et par hundrede meter fra Zoo. Men efter at vi forsøgte at skyde dem med pile med bedøvelse i, så har de nu splittet sig op. Jeg har netop hørt, at et par af dem er set nede i selve Balle By. Det er jo forfærdeligt, for så er de slet ikke til at holde styr på. De kan være alle steder, lyder det fra Benny Johansen.

Psykisk hårdt
Zoo-ejeren lægger ikke skjul på, at de fire udbryder-konger helt har taget pusten fra ham, siden de dampede ud af et hul i en rådden træ-plade i lørdags.

- Det er utroligt hårdt psykisk. De er meget svære at fange. De er både kloge, snu og hurtige. Lige nu aner jeg faktisk ikke, hvad jeg skal gøre, når de har splittet sig op. For øjeblikket har jeg en medarbejder siddende med banan-mos og sovemedicin ved ødegården. Men aberne er sky og når de aner det mindste uråd, så er de væk.

Konsulteret kloge hoveder
Benny Johansen fortæller, at han har talt med alle mulige kloge hoveder for at få gode råd om, hvordan han skal fange aberne.

- Jeg troede, at vi havde en god plan ved at lægge banan-mosen ud i små portioner. Så ville aberne hurtigt fald i søvn og så kunne vi snuppe dem med et net, fortæller Benny Johansen til Ekstra Bladet.

Ideen og projektet fejlede givetvis ikke noget - bortset fra at aberne altså ikke agtede at deltage i det storstilede projekt.

Ville skyde aberne
Dyrlægens forsøg i weekenden med at plaffe aberne ned med bedøvelses-pile duede heller. Dyrlægen kunne ikke ramme aberne, som sad i nogle tætte trækroner.

Det eneste, der blev bedøvet, var træerne...

- Berber-aberne er som alle dyr i en zoologisk have friheds-søgende. Men de har aldrig været ude i naturen selv. De er nysgerrige af natur. Alt hvad de kan pille og rykke i, det bliver rykket fra hinanden. Det gælder åbenbart også den rådne plade i buret, som var dækket af en busk, lyder det lakonisk fra Benny Johansen.

Mens de fire aber for øjeblikket farer rundt i deres udvidede territorium, tygger Benny på en ny plan.

- Men det her er svært. Seriøst svært, konstaterer den østjyske zoo-ejer.

Seneste opdatering: Aberne er endnu ikke fanget. De fortsætter jagten i morgen

1 af 5 (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 5 (Foto: Claus Bonnerup)
3 af 5 Det er berber-aber som denne, som er dampet af fra Munkholm Zoo. (Foto/collage: Local Eyes/Ekstra Bladet)
4 af 5 Det er berber-aber som disse, som er dampet af fra Munkholm Zoo. De fotograferede aber hører til i Givskud Zoo, (Arkivfoto: Anders Brohus)
5 af 5 (Foto: Claus Bonnerup)
53 kommentarer
Vis kommentarer