Indvandrere forhindrer unge svenskere i at få en bolig

Unge svenskere må blive boende hjemme i børneværelset hos mor og far længere, end de ønsker, fordi indvandrere får de boliger, der er til rådighed.

Jeg er 20 år, men bor stadig hjemme hos mine forældre, for her er ingen bolig at få på grund af de mange immigranter. Det er selvfølgelig træls, siger Jesper Ottoson. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.
Jeg er 20 år, men bor stadig hjemme hos mine forældre, for her er ingen bolig at få på grund af de mange immigranter. Det er selvfølgelig træls, siger Jesper Ottoson. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.

I Mellerud nord for Göteborg bor mange 18-22-årige svenskere ufrivilligt hjemme hos forældrene, selv om de hellere ville være flyttet, da de blev myndige og fik job eller begyndte på en videregående uddannelse.

Fredag hang der dis og støvregn over teltlejren i et industrikvarter øst for Hamborg. Natten havde været den hidtil koldeste i år – med temperaturer tæt på frysepunktet. De lokale myndigheder har lovet, at folk fra 1. november ikke længere skal bo i telte, der ikke er egnet til brug om vinteren. Foto: Rasmus Flindt Pedersen. Flugt - 18. okt. 2015 - kl. 16:07 Tyskland i panik: Optøjer og kulde-katastrofe truer teltlejre

- Det er desværre sådan, det er, og sådan er det blevet mange steder i Sverige, siger Solveig Källen fra bureauet Mellerudsbostäder.

Lang ventetid

De anviser borgerne til de kommunale lejemål.

- Vi har 720 boliger, som alle er fyldte, hvilket skyldes de mange immigranter her i kommunen.

Der er 540 på venteliste, så der kan flere år, før der er ledige boliger til eksempelvis en 18-årig svensk mand, der henvender sig her, siger Solveig Källen.

Se også: Svenskere siger stop: Vi klarar inte mera!

Afhængige af forældrene

Hun siger, at mange unge er kede af, at de ikke kan blive uafhængige ved at flytte hjemmefra til egen bolig.

Hun afviser, at flygtninge kommer foran svenskere i køen, sådan som folk ellers sagde på gaden i Mellerud i går.

- Men det, at vi har mange immigranter, betyder selvfølgelig, at også svenske unge må vente længere.

Forlader byen

Ekstra Bladet talte i går med en håndfuld unge, som siger, at netop boligsituationen er det helt store tema i byens ungdomsmiljø. Nogle at dem vurderede, at boligmanglen kan være medvirkende til, at de helt forlader byen.

Kommunen oplyser til Ekstra Bladet, at man arbejder på at bygge nye boliger, men at der går en rum tid, før de er opført.

Flygtninge forsøger at få et nummer til registreringskøen ved Turmstrasse. Der bliver kun uddelt et begrænset antal numre om dagen (Foto: Rasmus Flindt) Flugt - 14. okt. 2015 - kl. 21:48 Ekstra Bladet i Berlin: Flygtninge kræver penge

40 kommentarer
Vis kommentarer