Nabo: Jeg er stinkende vred

Ikke alle mener, at flugtningene i Berlin er lige velkomne.

Frisør Goerhke er vred (Foto: Rasmus Flindt)
Frisør Goerhke er vred (Foto: Rasmus Flindt)

Nabo til de mange nyankomne flygtninge i Berlin, Fru Goerhke er vred.

- Stinkende vred, fastslår hun.

Hun driver en lille frisørsalon i Turmstrasse få hundrede meter fra myndigheden Lageso, hvor hundredvis – nogle dage tusindvis – af flygtninge dagligt venter på at blive registreret som asylansøgere.

Flygtninge forsøger at få et nummer til registreringskøen ved Turmstrasse. Der bliver kun uddelt et begrænset antal numre om dagen (Foto: Rasmus Flindt) Flugt - 14. okt. 2015 - kl. 21:48 Ekstra Bladet i Berlin: Flygtninge kræver penge

- Der opstår en masse problemer og uro i området. De (flygtningene, red) tisser herude foran min salon, så det på varme dage hørmer skrækkeligt. Men det værste er, at vi er utrygge, for nogle dage er der optøjer – simpelthen gadekampe – når grupperinger blandt disse flygtninge kommer i klammeri med hinanden. Sikke et postyr med politi og hvad ved jeg. Så skynder jeg mig at låse døren, indtil det er faldet til ro på, siger hun.

Må barrikadere sig
- Utroligt, at det er kommet dertil, hvor man næsten må barrikadere sig, siger fru Goerhke, som understreger, at hun mener, at folk fra krigsområder skal være velkomne i Tyskland, hvis de vil opføre sig fredeligt.

- Men hvorfor er det så næsten udelukkende stærke, veloplagte, unge raske mænd med iPhones, som er her? Og som vælter herind konstant, fordi de vil oplade deres telefoner. Det skal de ikke. Nein – Bundeskanslerrin Merkel må sige fra. Det kan hun ikke finde ud af, så Merkel må væk. Vores grænse er for længst overskredet. Bogstavelig talt, siger hun.

Den fire-årige dreng ses her mens han for lader stedet med en ældre mand i hånden (Privatfoto) Flugt - 14. okt. 2015 - kl. 20:43 Fireårige Mohammed forsvandt fra køen

Hendes kunde, en ældre mandlig pensionist, erklærer sig helt og aldeles enig.

- Nu må det stoppe, siger han.

Ekstra Bladet følger flygtningekrisen tæt

15 kommentarer
Vis kommentarer