Skræmte flygtninge-børn skjuler sig i majsmark

Ekstra Bladet var med, da familie på 14 mennesker fra Syrien krydsede grænsen til Ungarn og løb gennem majsmarker for at undgå politiet. Se den rørende video her

Se familiens flugt her (Video: Rasmus Pedersen, redigering: Line Jensen)

På grænsen mellem Serbien og Ungarn er et 175 kilometer langt pigtrådshegn blevet sat op, for at standse flygtningestrømmen ind i Ungarn og videre op i Europa.

I en majsmark ved grænsebyen Röszke møder Ekstra Bladets udsendte syriske familie, bestående af 8 voksne og 6 børn.

Der er et fem-ti meter langt hul i hegnet lige der, hvor jernebanen går. Det er her familien skal over.

FLERE BILLEDER: Følg Flugten på Instagram

Mændene spejder ud over landskabet og sonderer terrænet – forsøger at afgøre, hvilken vej der fører videre til frihed, og hvilken der leder dem direkte i politiets arme. Imens sidder vi andre i stort set tavshed, selv børnene er stille. Den ældste pige kan ikke lade være med at smile til fotografen, men alvoren står malet i ansigterne på de voksne, og den ene af de to kvinder kan ikke holde tårerne tilbage. Turen over Tyrkiet, Grækenland, Makedonien og Serbien har tæret på hendes kræfter og dårlige hjerte, og hun hiver efter vejret.

Varmen er hård ved flygtningene, som for manges vedkommende har været i området i dagevis. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Flugt - 1. sep. 2015 - kl. 15:55 Ekstra Bladet i flygtningekaos: - Hvad vil de have, vi skal gøre?

Da de er nået over grænsen, bliver de bliver de hurtigt spurgt, om de skal have en taxa.

En taxa med fire personer koster 800 euro. Familien skal bruge tre for at komme videre.

I første omgang takker de nej – og fortsætter. Men vi nærmer os hovedvejen, og jo tættere på vi kommer, jo tydeligere er det, at det vil være nærmest umuligt at undgå politiet, som er massivt til stede i området.

De kommer i kontakt med en smugler, og herfra går turen videre nordpå - drømmedestinationerne er Tyskland, Sverige eller Danmark.

Se den stærke video med familien på flugt i playeren øverst.

Det store pres fra flygtninge, der ønsker at rejse videre op i Europa, har ført til en lukning af Keleti-stationen i Budapest. (Foto: AP) Flugt - 1. sep. 2015 - kl. 09:46 Ungarn lukker banegård på grund af flygtningestrøm

1 af 2 
2 af 2 
97 kommentarer
Vis kommentarer