Ungarn lukker banegård på grund af flygtningestrøm

Central banegård i Budapest er blevet lukket ned på grund af det store pres fra migranter

Ifølge nyhedsbureauet AP er der på stationen i Budapest blevet annonceret over højtalerne, at det er uvist, hvor længe stationen vil forblive lukket. (Video: AP)

Ungarn har lukket den centrale banegård, Keleti, i Budapest, der er fyldt af migranter. Ingen tog kører til eller fra stationen, skriver det nationale nyhedsbureau MTI.

Ifølge det ungarske medie Blikk, er alle blevet bedt om at forlade bygningen som følge af lukningen. Ifølge mediet har politiet bedt migranterne om at forlade området, men de nægtede angiveligt i første omgang at flytte sig. Siden har de dog fulgt politiets opfordringer, og ifølge nyhedsbureauet AFP befinder de mange flygtninge sig nu uden for stationen.

FLERE BILLEDER: Følg Flugten på Instagram

Stationen, der ligger på Pest-siden af floden Donau, har igennem den seneste tid været den direkte genvej til det øvrige EU, hvor migranter især har taget toget til Østrig og Tyskland, og det er denne strøm, som de ungarske myndigheder nu ønsker at bremse. Alene mandag ankom 3650 migranter til hovedbanegården i Wien, ifølge østrigsk politi. Hovedparten formodes at have fortsat til Tyskland.

Ifølge nyhedsbureauet AP er der på stationen i Budapest blevet annonceret over højtalerne, at det er uvist, hvor længe stationen vil forblive lukket.

Et billede fra mandag viser, hvor mange mennesker der dagligt har fyldt op på stationen Keleti. (Foto: AP)
Et billede fra mandag viser, hvor mange mennesker der dagligt har fyldt op på stationen Keleti. (Foto: AP)
 

Tidligere på morgenen var der udbrudt slagsmål på stationen, da hundredvis af migranter kæmpede for at komme frem til et tog med retning mod Wien og München. Her stod politiet dog i vejen og blokerede for migranterne, der ville om bord på toget.

 

Ifølge AP havde flere migranter brugt flere hundrede euro på billetter, da politiet havde fortalt dem, at de ville blive tilladt adgang om bord på toget.

Ifølge Ekstra Bladets reporter i Ungarn, er det den samme opfattelse, som en frivillig, hun har talt med, har. Mandag var der således blevet åbnet op for salg af internationale billetter, men da flygtningene havde købt billet og kom ud til toget, blokerede politiet for adgang til toget, og de følte sig derfor sure og bestjålet.

Flygtninge sidder med de togbilletter, de havde købt til rejsen til Tyskland, men som de ikke fik lov til at bruge. (Foto: AP)
Flygtninge sidder med de togbilletter, de havde købt til rejsen til Tyskland, men som de ikke fik lov til at bruge. (Foto: AP)
 

Politiet har derfor besluttet at lukke stationen som følge af den utilfredshed, der opstod, men angiveligt har flygtningene forladt stationen igen efterfølgende i god ro og orden.

Ifølge tyske Bild befinder der sig lige nu mellem 1500 og 2000 flygtninge uden for stationen i det østlige Budapest, mens de venter på en mulighed for at rejse videre til Østrig og Tyskland.

Mandag måtte østrigsk politi stoppe et tog med retning fra Budapest til Wien, fordi det var overfyldt med flygtninge.

Se også: Østrig stopper tog med migranter fra Ungarn

Østrigsk politi har særligt været på mærkerne efter at en lastbil med 71 lig af flygtninge blev fundet efterladt på en motorvej i Østrig i sidste uge. Siden da har politiet blandt andet ført skarp kontrol ved grænsen for at forhindre lignende tragedier og for at stoppe menneskesmuglingen.

Herover kan du se placeringen af togstationen i millionbyen.

Opdateres...

1 af 2 Den centrale banegård i Budapest har i dagevis været proppet med migranter. Dette billede er fra mandag, da banegården endnu var åben. (Foto: AP)
2 af 2 Det store pres fra flygtninge, der ønsker at rejse videre op i Europa, har ført til en lukning af Keleti-stationen i Budapest. (Foto: AP)
1 kommentar
Vis kommentarer