USA vil tage flere flygtninge fra Syrien

Siden krigen i Syrien brød ud har USA modtaget cirka 1600 flygtninge fra landet. Nu skal flere have muligheden

(Foto: AP)
(Foto: AP)

USA vil de kommende år tillade et større antal flygtninge end hidtil at komme ind i landet. Det sagde den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, søndag under et besøg i Berlin ifølge Wall Street Journal.

Årligt vil USA øge antallet af flygtninge fra verdens brændpunkter til omkring 100.000 fra nu 70.000.

Ifølge Kerry som led i bestræbelserne på at hjælpe Europa med at håndtere den store tilstrømning af migranter.

Foto: AP Krig & katastrofer - 20. sep. 2015 - kl. 16:55 13 flygtninge meldes druknet efter kollision

Det større antal flygtninge vil inkludere de mindst 10.000 personer fra Syrien, som den amerikanske regering tidligere har sagt, at USA er indstillet på at lukke ind i landet i løbet af finansåret 2016, der begynder 1. oktober.

Dermed vil USA i det kommende finansår tillade 85.000 flygtninge indrejse. I finansåret 2017 stiger antallet til 100.000

Sandsynligvis vil det omfatte endnu flere flygtninge fra Syrien, sagde John Kerry uden at komme med konkrete tal.

Med den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, ved sin side, roste John Kerry Tyskland for at byde hundredtusindvis af flygtninge velkommen og sagde, at det tjente som et "eksempel for verden".

Siden krigen brød ud i Syrien i 2011 er omkring 1600 syriske flygtninge kommet til USA. Omkring fire millioner syrere menes at være flygtet ud af landet som følge af krigshandlingerne, mens endnu flere er internt fordrevet.

Se også: Minister advarer: To ud af 100 flygtninge er IS-krigere

Hovedparten af de 70.000 flygtninge, som USA har modtaget i 2015, kommer fra Myanmar, Irak og Somalia.

I Kongressen i Washington er der ikke enighed om, at USA bør tillade flere flygtninge fra Syrien indrejse. Flere republikanere mener, at det er bedre at øge hjælpen til syrere i nærområderne.

- Isil (Islamisk Stat, red.) og andre terroristgrupper har i den grad gjort det klart, at de vil udnytte flygtningekrisen til at forsøge at komme ind i USA. Regeringen har i bund og grund sagt til det amerikanske folk: "Stol på mig". Det er ikke godt nok, siger de republikanske kongresmedlemmer Chuck Grassley og Bob Goodlatte ifølge Wall Street Journal.

Australien lovede tidligere i september, at det er parat til at modtage 12.000 flygtninge fra Syrien, og i weekenden er Canada kommet med tilsvarende løfter om 10.000 syrere.

8 kommentarer
Vis kommentarer