Fly mod New York måtte vende om: Laser gjorde pilot dårlig

Passagerfly fra Virgin blev ramt af laser kort efter afgang fra London søndag aften

Et fly fra Virgin Atlantic måtte returnere til Heathrow, efter en pilot var blevet dårligt af et laserlys fra jorden. Arkiv-foto: AP/Sang Tan
Et fly fra Virgin Atlantic måtte returnere til Heathrow, efter en pilot var blevet dårligt af et laserlys fra jorden. Arkiv-foto: AP/Sang Tan

Et fly på vej mod New York fra London måtte søndag aften vende om og returnere til Heathrow-lufthavnen, efter at det var blevet ramt af laserlys fra jorden.

Det oplyser britisk politi, ifølge The Guardian.

Flyet fra Virgin Atlantic blev ramt allerede kort efter afgang fra London klokken 20 lokal tid, men fortsatte over Irland, inden det blev anmodet om at vende om.

Et besætningsmedlem havde på det tidspunkt kontaktet flyvekontroltjenesten i London, fordi der var et 'sundhedsmæssigt problem med en af piloterne efter laserhændelsen', viser lydoptagelser fra cockpittet ifølge AFP.

Ifølge en meddelelse fra Virgin Atlantic vendte flyet om 'for en sikkerheds skyld', skriver The Guardian.

Det sker ofte, at personer på landjorden skyder laserlys efter fly med små, håndholdte apparater.

De seneste fem år er over 1300 af sådanne hændelser hvert år blevet indrapporteret til de civile britiske lufthavnsmyndigheder.

Når laserlyset rammer cockpittet, kan det virke generende for piloterne og dermed udgøre en sikkerhedsrisiko.

Det er dog sjældent, at passagerfly decideret må vende om på grund af episoder med laser.

Politiet i London har ikke anholdt nogen for at stå bag laserstrålen søndag aften, og det sker i det hele taget sjældent, at personer bliver anholdt for det.

I sidste måned blev en mand fra Kent i det sydøstlige England dog anholdt, efter at han ifølge politiet havde sigtet med en laser mod forbipasserende fly på nattehimlen.