Flyet rystede som en vaskemaskine: Pilot bad passagererne om at bede en bøn

Mareridt i luften: Et Air Asia-fly fra Perth i Australien med kurs mod Kuala Lumpur fik alvorlige motor-problemer - passagererne troede, at de skulle dø 

Følg Samfund

Det hører til de absolut sjældenheder, at en pilot beder sine passagerer om at bede en bøn, hvis hans fly har problemer. Men det skete altså i går, da et fly fra Air Asia pludselig fik alvorlige motorproblemer i luften og begyndte at ryste som en vaskemaskine. Flyet, der var på vej fra Perth i Australien med kurs mod Kuala Lumpur i Malaysia, måtte vende om efter kun 1½ time i luften og satte kurs tilbage mod Perth. Og den 'rystende' Airbus 330 fra Air Asia landede heldigvis med alle passagererne i god behold igen i Perth tre timer efter flyets afgang. Det skriver flere britiske medier, heriblandt Telegraph

For passagerne blev det alt andet end en hyggelig flyvetur. Flere af dem frygtede, at de skulle dø.

- Jeg troede, at jeg skulle dø. I dag var det starten på min tur, men vi måtte flyve tilbage til Perth på grund af tekniske problemer, skriver en passagerer, der også lagde en video ud på på sin instagram-profil, hvor man i den grad kan se, at flyets sæder også rystede som en vaskemaskine. 

Ifølge flere beretninger fra passagererne startede flyets problemer med, at der pludselig lød et kæmpe brag fra flyets venstre motor.

Til mediet WA Today fortæller passageren Sophie Nicolas, at kabine-personalets reaktioner tydede på, at situationen var meget alvorlig. Sophie Nicolas tilføjer, at piloten sagde, at han håbede, at alle ville bede en bøn: Jeg vil også  bede en bøn, og jeg håber, at vi kommer sikkert hjem.

Til ABC News fortæller den 24-årige passagerer Brenton Atkinson følgende skræmmende beretning om flyets voldsomme rystelser i forbindelse med motorproblemet.

- Det var bogstaveligt som at sidde på toppen af en vaskemaskine. Alt i flyet rystede voldsomt. Fra vinduet kunne vi også se motoren, der rystede helt vildt på flyets vinge.

Det australske sikkerhedsbureau 'Australian Transport Safety Bureau' har meldt ud, at de har modtaget en report omkring en motor, der gik ud midt under en flyvetur, og melder ud, at de i øjeblikket er ved at undersøge sagen.

Air Asia fortæller at motorproblemet skyldes et teknisk problem, og at flyet netop nu bliver undersøgt af selskabets egne eksperter.

Her er et Air Asia-fly i luften. Det er dog ikke flyet, der fik problemer.(Foto: AP)
Her er et Air Asia-fly i luften. Det er dog ikke flyet, der fik problemer.(Foto: AP)
 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter