Flygtning i Sverige: Dansk politi var brutale

Flere flygtninge har taget turen gennem Danmark for at nå målet i Sverige. De er rystet over, hvordan det danske politi behandlede dem

Siden søndag har politiet kendskab til cirka 1150 flygtninge, der er kommet til Danmark. Flere er taget videre til Sverige. (Foto: Per Rasmussen)
Siden søndag har politiet kendskab til cirka 1150 flygtninge, der er kommet til Danmark. Flere er taget videre til Sverige. (Foto: Per Rasmussen)

Det er lykkedes flere af de flygtninge, der i går kom over Danmarks grænse, at komme videre til Sverige, hvor de ønsker at søge asyl. Selvom flere af dem har mødt hjælpsomme danskere på deres vej, er de forfærdet over den modtagelse, de fik af dansk politi.

Ali Ismail, der er flygtet fra Irak, fortæller, at dansk politi slap politihunde løs på ham og en gruppe af andre flygtninge. De forsøgte at tvinge ham til at afgive fingeraftryk, men det ville han under ingen omstændigheder. Han skulle til Sverige.

- Det danske politi var meget brutal. I Ungarn var vi også i kontakt med politiet, men der var ikke vold indblandet, fortæller Ali Ismail til Sydsvenskan.

En kvinde har haft en lignende oplevelse, og hun fortæller, at politiet satte hårdt ind mod de flygtninge, der ikke makkede ret. Hun nåede at filme episoden på sin mobiltelefon.

- Se her, de hev fat i min højre arm, siger hun til Sydsvenskan, mens hun viser journalisten videoen.

Vil ikke på opholdssted

Flere af flygtningene er kommet til Malmø med Øresundstoget, og her har flere frivillige været klar med den fornødne hjælp. Flere af de frivillige kan snakke arabisk, persisk eller kurdisk, og deres primære opgave er at fortælle dem, hvordan de kommer videre til Stockholm, Oslo i Norge eller Helsingfors i Finland.

Flere af de flygtninge, der gerne vil blive i Sverige, nægter at blive indkvarteret på et opholdssted for flygtninge. De frygter nemlig at blive 'deporteret' til asylcentre i udkanten af Sverige. Hvis det står til flygtningene, vil de hellere bo hos slægtninge og privatpersoner eller tage turen mod Norge og Finland for at søge asyl.

Indtil videre er de blevet indkvarteret på et hotel.

130 kommentarer
Vis kommentarer