Flygtning solgte kuglepenne på gaden: Nu får han en formue

En syrisk flygtning fik hjælp fra helt uventet side, da han gik på gaden og solgte kuglepenne

Her ses et af de billeder, der lynhurtigt gik viralt (Foto: Joshua Abu al-Homsi/Twitter)
Her ses et af de billeder, der lynhurtigt gik viralt (Foto: Joshua Abu al-Homsi/Twitter)

Billeder af en far, der bærer rundt på sin datter mens han sælger kuglepenne på gaden, gik tirsdag viralt på Twitter. Siden har sagen taget en vild drejning. Det skriver The Mirror.

Manden er flygtning fra Syrien og solgte kuglepennene på gaden i Beirut i Libanon for at skaffe penge til mad. Da den islandske aktivist Gissur Simonarson så billederne hos en anden aktivist ved navn Joshua Abu al-Homsi, postede han dem på Twitter med ordene:

'Har fået mange forespørgsler på at hjælpe denne mand og hans datter. Nogen, der kender nogen i Beirut som kan lokalisere ham?'

Siden da fik han et hav af henvendelser. Ifølge The Mirror gik der ikke mere end en halv time, før nogen på Twitter kontaktede Gissur med oplysninger om, hvor far og datter befandt sig. Derfra gik jagten ind på at finde dem med hjælp fra blandt andet Joshua Abu al-Homsi.

Kort tid efter blev faderen og hans datter identificeret. Faderen hedder Abdul og er alenefar til to børn, sin ni-årige søn Abdelillah og sin fire-årige datter Reem. De kommer fra den berygtede flygtningelejr Yarmouk i Damaskus.

Gissur Simonarson besluttede sig for at starte en indsamling til fordel for at hjælpe Abdul og hans to børn til at få en god start på deres nye liv. Efter bare en halv time var målet for indsamlingen nået, og der var dermed indsamlet 5.000 dollars, svarende til cirka 33.000 danske kroner.

Det har dog ikke stoppet indsamlingen i at stige. I skrivende stund har 1649 personer nu deltaget i online-indsamlingen, der er løbet op på hele 48.595 dollars, svarende til mere end 300.000 danske kroner på bare 18 timer. Beløbet stiger hele tiden.

1 af 2 (Foto: Joshua Abu al-Homsi/Twitter)
2 af 2 Her ses et af de billeder, der lynhurtigt gik viralt (Foto: Joshua Abu al-Homsi/Twitter)
55 kommentarer
Vis kommentarer