Flygtninge-hoteller: Politiet bevogtede os massivt

Mange af de hundrede migranter, som i går ankom til Rødby fra Tyskland har overnattet på to hoteller under massiv bevogtning af politiet

Politiet følger en af migranterne ind i bilen ved Hotel E4, så de kan køre til afhøring ved udlændingekontrollen. (Foto: Per Rasmussen)
Politiet følger en af migranterne ind i bilen ved Hotel E4, så de kan køre til afhøring ved udlændingekontrollen. (Foto: Per Rasmussen)

Omkring 160 migranter og flygtninge har tilbragt deres første nat i Danmark på to hoteller ved Rødby, efter de i går blev stoppet af politiet i deres videre færd ind i landet.

Politiet har samtidig været massivt til stede i løbet af natten for at bevogte stederne. Begge hoteller melder om en forholdsvis gnidningsfri nat.

- Nu er jeg så heldig, at jeg har haft politiet til at passe på hotellet, mens jeg har kunnet ligge og sove. Så det er gået stille og roligt, siger Susanne Johannessen, der ejer Hotel E4.

Der er godt med plads til de mange asylansøgere, der i går kom til Danmark, melder Sandholmlejren. (Foto: Mikkel Berg Pedersen) Krig & katastrofer - 7. sep. 2015 - kl. 09:27 Sandholmlejren: Vi har god plads

Hun blev i går kontaktet af politiet.

- Jeg fik en opringning i går, om jeg havde nogle værelser til rådighed. Og det fik de selvfølgelig lov til. Så de kom i aftes ved halv ti tiden, fortæller hun.

Hotellet har 94 sengepladser, og har denne nat huset 70 migranter og flygtninge. De har før huset asylansøgere i mindre tal.

- Det er jo ganske almindelige mennesker, som så meget tilforladelige ud. Flere havde store kufferter og iPhones, men det er klart med så meget politi, så kigger man jo lige lidt ekstra, siger hun.

Ekstra Bladet var mandag morgen til stede i Rødby

Nægtede at forlade hotel

Her til morgen var der dog lidt tumult, da en gruppe migranter, nægtede at tage med politiet fra hotellet, fortæller Ekstra Bladets udsendte.

- Det var en gruppe på fem mænd, som ikke ville med til afhøring hos Udlændingekontrollen. Politiet måtte tage lidt fat i dem, men det virkede ikke som om, at de forstod det. De fik dem dog med ud i bilen til sidst.

Her kan du se, hvordan det så ud, da de mange flygtninge ankom til Rødby søndag (video: Per Rasmussen)

Ved at stå op

Også hos Stop'n Sleep Hotel har man i nat haft besøg af migranter og flygtninge. Omkring 90 mennesker har overnattet, mens politiet bevogtede stedet.

- Der har været masser af politi og politibiler udenfor hotellet, men der har ikke været nogen problemer, siger Pia Jørgensen, der er daglig leder af hotellet.

- Det har fungeret stille og roligt. De har fået lidt at spise, og nu er de langsomt ved at stå op.

Også her har de prøvet at huse asylansøgere før.

- Det er ikke første gang. Vi har tidligere haft lokale asylansøgere til at bo her, så vi kender til det. Vi lejer jo værelser ud til alle, siger hun.

Disse to flygtninge havde betalt 22.000 kroner for at komme til Danmark
 

Dansk Folkepartis forslag om grænsekontrol er ikke løsningen, mener flere politikere. (Foto: Per Rasmussen) Politik - 7. sep. 2015 - kl. 07:19 Politikere til modangreb på DF: - Grænsekontrol er ikke løsningen

Cirka 250 flygtninge ankom i går til Rødby med færgen fra Tyskland. (Foto: Per Rasmussen) Samfund - 7. sep. 2015 - kl. 05:40 Nu har politiet styr på flygtningene

161 kommentarer
Vis kommentarer