Flygtninge og terror vil præge årets topmøde i Davos

Årlig Davos-risikorapport for 2016: Verden aldrig har stået over for så mange trusler

Europas flygtningekrise og rystende terrorangreb vil sammen med de styrtdykkende oliepriser og den økonomiske afmatning i Kina være de dominerende emner ved det ugelange verdensøkonomiske topmøde i Davos i Schweiz.

Omkring 2500 toppolitikere og økonomer i sværvægtsklassen mødes fra onsdag ved det 46. topmøde på det schweiziske skisportssted - deriblandt mere end 40 stats- og regeringschefer.

På listen over deltagere er FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, den britiske premierminister, David Cameron, og USA's vicepræsident, Joe Biden samt den stærkt venstreorienterede græske premierminister, Alexis Tsipras, og den afghanske præsident, Ashraf Ghani.

Davos har altid været ramme om usædvanlige møder og uventede diplomatiske initiativer.

Og der spekuleres i, om det vil lykkes at få den iranske udenrigsminister til at tale med sin saudiarabiske modpart i Schweiz, efter at det ikke er lykkedes at få dem til at tale om krisen mellem deres lande i nogen anden sammenhæng.

Temaet for årets møde er 'Den Fjerde Industrielle Revolution', som ifølge stifteren af WEF, Klaus Schwab, er en fusion af teknologier på tværs af fysiske, digitale og biologiske verdener, hvilke skaber nye muligheder og får dramatisk indvirkning på politik og sociale og økonomiske forhold.

Fra dansk side deltager erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V). Derudover deltager virksomheder som Mærsk, Danske Bank, Dong, Novo Nordisk og Vestas.

I forbindelse med mødet udsender Det Verdensøkonomiske Råd (WEF) sin årlige risikorapport for 2016, der konkluderer, at verden aldrig har stået over for så mange trusler.

Sammenlægges flygtningekrisen med terroren i Vesten og grænsestridigheder, så er verden uden tvivl et mere politisk ustabilt sted. Faktisk har det ikke været så ustabilt siden slutningen på den kolde krig, fastslår rapporten.

/ritzau/AFP

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere