Annonce:
Annonce:

Flygtninge på vej: Sommerhusejere barrikaderer sig

Lejre Kommune er i færd med at indrette 40 flygtningeboliger på Lindeborg Kro, som lukkede 1. januar

Lindenborg Kro lukkede 1. januar. Nu skal der bo flygtninge på stedet. (Googlemaps)
Lindenborg Kro lukkede 1. januar. Nu skal der bo flygtninge på stedet. (Googlemaps)
Annonce:
Følg Samfund

Den historiske Lindenborg Kro vest for Roskilde skal fra 1. maj være bolig for 20 enlige flygtninge og for 20 flygtningefamilier.

I hvert fald hvis det står til Lejre Kommune, som har spurgt kroens ejer - Lindholm Gods - om muligheden for at leje sig ind.

Og da kroen lukkede 1. januar har modstanden tilsyneladende ikke været så stor hos ejeren af bygningerne. Det er den til gengæld blandt cirka 140 grundejere, som bor tæt ved kroen i den lille samling af sommerhuse og helårshuse, som går under betegnelsen Lindenborg.

Ellerkærgaard Grundejerforening er anført af formand Benny Juul, og han er ikke bleg for at indrømme, at der ikke vil stå nogen velkomstkomité klar, når flygtningene efter planen flytter ind.

Annonce:

- Mange er bange for de flygtninge, der måtte blive placeret her, for nu at sige tingene lige ud. Man hører så meget. Lindenborg er også et sted uden gadebelysning. Og så har vi en kristen efterskole, hvor eleverne går på de mørke stier ved siden af kroen for at komme til og fra, siger Benny Juul til Ekstra Bladet.

Han har hørt, at der blandt de mange grundejere er flere, som har planer om at tage sine forholdsregler.

- En sætter videoovervågning op, siger Benny Juul.

Ældre føler sig utrygge
Bestyrelsesmedlem Joan Johansen går så vidt som til at sige, at grundejerne barrikaderer sig.

- Mange ældre er meget bekymrede og urolige i Lindenborg. Jeg har kontakt til dem, og det er rigtigt slemt; de føler sig utrygge. Flere af dem er i færd med at omdanne deres huse til Fort Knox'er nu, siger Joan Johansen til Dagbladet Roskilde.

Lejre Kommune er i færd med at behandle de reaktioner, som kommunen har fået efter en igangsat nabohøring. Men høringen kommer ifølge Benny Juul ikke til at spille nogen rolle. Det vurderer han efter flere informationsmøder, som kommunen har taget initiativ til.

Annonce:

Ellerkærgaard Grundejerforening har også en privat badestrand med badebro ud til fjorden, som flugter med kystlinjen ind mod Lindenborg Kro.

- Derfor frygter nogen selvfølgelig også, at de vil benytte vores badestrand, forklarer formanden.

Husværdi falder
Flere og flere går med tanker om at flytte. Men det er ifølge Dagbladet Roskilde ikke sådan lige til.

- Nogen har talt om at flytte, men problemet er, at husværdien falder her i Lindenborg på grund af planerne med kroen. Det er der ingen tvivl om. De ældre har ingen mulighed for at flytte, for det har de ikke råd til, så de sætter hasper på vinduer og får installeret alarmer. Der er mørkt i det område, forklarer Joan Johansen til Dagbladet.

- Jeg kan godt forstå dem. De sidder og læser vilde historier i pressen og kommer med avisudklip til mig. Jeg siger ikke, at det bliver sådan, som der står i historierne; men de føler sig utrygge. Hvis de ringer til politiet, sker der ikke noget, siger hun.

Annonce:

Nærmeste indkøbsmuligheder for både sommerhusejerne og kroens eventuelt nye beboere er købmanden i Gevninge et par kilometer med. Det gør, at Benny Juul godt kan forestille sig, at der vil være en livlig trafik til og fra.

- Det vil der uden tvivl, siger han.

Det forventes, at Lejre Kommune betaler for istandsættelse af de i alt 40 lejligheder, der skal indrettes i den tidligere kongeligt privilligerede kro.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: