Flygtninge syge af madforgiftning: Et barn død - 800 bekymrende syge

Kollektiv madforgiftning i flygtningelejr har sendt mindst 200 er sendt på hospitalet og dræbt en

Hundrevis af flygtninge ligger syge med madforgiftning, som har dræbt en og sendt 200 på hospitalet. Foto: UNHCR/Amira Abd El Khalak
Hundrevis af flygtninge ligger syge med madforgiftning, som har dræbt en og sendt 200 på hospitalet. Foto: UNHCR/Amira Abd El Khalak
Følg Samfund

Irakiske flygtninge er ramt af madforgiftning, som har dræbt et barn og sendt mindst 200 på hospitalet.

Mandag aften blev flere hundrede syge efter at have spist aftenensmad i flygtningelejren Hasansham tæt på Mosul. Efter at have indtaget et måltid med bønner, kylling og youghurt fra en restaurant i Ibril, begyndte flere af beboerne at kaste op og dehydrere, skriver BBC.

- Vi fik smerter i maven, så snart vi havde spist maden. Det føltes som om, at vi ikke kunne trække vejret, og pludselig gik det op for os, at alle led på samme måde, fortalte en kvinde til FN's flygtningekommision, UNHCR.

Hele natten arbejdede personalet i døgndrift på at skaffe transport til det nærmeste hospital og få medicin til behandlingen.

De fortæller i dag i en pressemeddelelse, at forgiftningen ramte mindst 800, hvor 200 af dem blev så syge, at de blev sendt på hopsitalet. Udover det mistede et barn livet.

De er meget bekymrede over de mange syge og hændelsen i det hele taget. Lige nu venter de på, at politiet efterforsker sagen, for at finde ud af, om det var med vilje.

Ind til videre har politiet anholdt ejeren af restauranten, som stod for maden, der i går blev bragt ind til lejeren, skriver Rudaw.

Tidligere har det været ulovligt at bringe mad ind ude fra, men efter stort pres på lejeren, har UNHCR været nødt til at ændre i reglerne.

Maden blev kørt ind af en velgørenhedsorganisation fra Qatar, og leverede mad til lejerens 6.235 flygtninge.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller