Flygtninge ville snige sig med lastbil: Blev mødt af isbjørn

Flugten fra krig og håbløshed kan gøre folk villige til utrolige ting, heriblandt at lukke sig inde sammen med en stor isbjørn

Transporter mellem zoologiske haver kan i sig selv være logistisk besværlige og helbredsmæssigt udfordrende for dyrene, hvorfor Yorkshire Wildlife Park også på forhånd havde besluttet sig for at lave en minidokumentar ud af transporten af isbjørnen Nissan.

Hvad de formentlig ikke havde ventet, var, at den firbenede kæmpe undervejs skulle vise sig at få selskab af en gruppe andre rejsende.

Fik lift med Nissan
Men som sekvensen ovenfor, der stammer fra parkens video, viser, kommer en gruppe mænd pludselig løbende fra rabatten, da lastbilen gør holdt under køkørsel på motorvejen nær nordfranske Calais - et område, hvor tusinder af flygtninge i øjeblikket opholder sig i håbet om at komme videre til primært Storbritannien.

I denne asyllejer i Sumte, Tyskland, flytter snart 1000 flygtninge ind. Flugt - 16. okt. 2015 - kl. 10:49 Tyskland i chok: By med 100 indbyggere får 1000 flygtninge

Mændene har formentlig oplevet værre på deres hidtidige flugt, for da dørene bliver flået op, hopper de tre af dem faktisk om bord og smækker døren, til trods for at de altså skulle klemme sig forbi buret med den kæmpemæssige bjørn for at komme helt ind.

De resterende vælger at tage flugten tilbage i rabatten, tydeligt overrasket over den levende last.

Verden på vrangen - 11. sep. 2015 - kl. 18:04 Wow! Der er en isbjørn i min pool

De umage rejsepartneres veje måtte dog ikke længe efter skilles, da lastvognen blev stoppet af fransk politi. Med hjælp fra chaufføren selv fik betjentene gelejdet de tre modige mænd ud.

Berejst bjørn
Nissan selv fortsatte sin tur videre, der ifølge CNN begyndte i december i hans første hjem - den russiske Izhevsk Zoo. Senere blev han flyttet til Moskva Zoo, inden turen gik med fly til Frankfurt og altså herfra til England med først lastbil og senere færge.

Se mændenes herlige reaktion, da de flår dørene til lastvognen op, i klippet øverst.

57 kommentarer
Vis kommentarer