Flygtningebørn forsvinder i Malmø

Hver dag ankommer 50 uledsagede flygtningebørn til Malmø. Nogle af dem forsvinder sporløst, og politi og myndigheder har intet overblik over omfanget

Flygtningebørn, som ankommer uledsagede til Sverige, forsvinder sporløst, før de bliver registeret af politiet.
Barnet på billedet er ikke et af de forsvundne børn. (Arkivfoto: Per Rasmussen)
Flygtningebørn, som ankommer uledsagede til Sverige, forsvinder sporløst, før de bliver registeret af politiet. Barnet på billedet er ikke et af de forsvundne børn. (Arkivfoto: Per Rasmussen)
Følg Samfund

Mange af de flygtninge, som de seneste dage er ankommet til Malmø for at søge asyl, er uledsagede unge. De flygter gennem Europa for at finde tryghed i Sverige, men nu er der noget, der tyder på, at Sverige ikke er så trygt endda.

Flere børn er nemlig forsvundet, efter de er ankommet til de svenske banegårde, og fordi myndighederne ikke har nået at registrere dem, er der ingen der ved, hvor mange børn der forsvinder.

- Den anden aften ankom der 20 børn. De skulle køres til en bolig, men de ankom aldrig, og vi ved ikke, hvad der skete med dem, siger ansvarlig for sociale ressourcer i Malmø, Annelie Larsson til den svenske avis Aftonbladet.

5000 flygtninge er rejst ind i Danmark

Afspærrer perronerne
I Stockholm har politiet taget sine forholdsregler, og de afspærrer nu perronerne,  så privatpersoner ikke har adgang til at kommunikere direkte med flygtningene.

- Vi har indikationer på, at folk er begyndt at samle flygtninge op, siger Lars Byström til Aftonbladet.

Afspærringerne skal give politi og myndigheder ro til at arbejde, og sikre at flygtningene ikke forlader banegården, før de er registeret.

Rekordmange flygtninge haster ind i Ungarn

Håber at det er misforstået hjælp
De svenske myndigheder håber, at det er godhjertede mennesker, som er skyld i, at børnene forsvinder. De håber, at det er hjælpsomme svenskere, der tror, at de hjælper børnene ved at invitere dem hjem. Men det er svært at undersøge, når myndighederne ikke kender omfanget.

- Vi har hørt rygterne, siger Setareh Yousefi fra Migrationsverkets pressetjeneste til Aftonbladet.

- Men om det er slægtninge, foreninger eller helt ukendte som henter dem, ved vi ikke. Forhåbentlig er det privatpersoner som gør det af god vilje.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind