Flygtningehjælp vil sende sparede asylpenge ud i verden

200 millioner fra asylpulje bør gå til nærområder frem for velfærd i Danmark, mener Dansk Flygtningehjælp

Følg Samfund

Den danske regering bør lade hele den overskydende pose asylpenge gå til akuthjælp i nærområder for eksempel omkring konflikten i Syrien, hvor millioner er drevet på flugt.

Det mener Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Han ærgrer sig over, at regeringen ifølge Politiken har valgt at beholde 200 millioner ud af i alt 1,2 milliarder kroner, der er til overs, fordi der er kommet færre asylansøgere end ventet.

- Behovet for hjælp i nærområderne til den syriske konflikt er kolossale. Og så har vi det afrikanske kontinent, hvor mange lande er hårdt presset af konflikter og migrationsstrømme.

- Vi skulle meget gerne have de lande ind i en positiv udvikling politisk og økonomisk, så de kan være med til at lægge skuldre til den globale problemstilling, siger generalsekretæren.

Pengene var oprindeligt en del af udviklingsbistanden. Men regeringen besluttede sidste år at bruge dem på asylbehandling i Danmark i stedet.

En milliard kroner føres tilbage til udviklingsbistanden.

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, uddyber over for Politiken, at det er en politisk prioritering at bruge de resterende 200 millioner kroner på det danske velfærdssamfund.

Han understreger, at regeringens mål om at bruge 0,7 procent af Danmarks bruttonationalindkomst (BNI) på udviklingsbistanden bliver opfyldt. Dermed opfylder Danmark også stadig FN's minimumskrav.

Men Andreas Kamm er bekymret for, at en stadigt større del af øremærkede bistandskroner ikke når ud i verden.

- Det har i nogen tid bekymret mig, at man prøver på at anvende så mange penge som muligt på dansk grund i stedet for at lade dem komme ud i verden og løse nogle af de helt akutte problemstillinger med flygtninge, konflikter og migration, siger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind