Annonce:
Annonce:

Flygtningen Hussein kunne ikke få job: Så startede han sin egen virksomhed

23-årige Hussein Said Ali kom til Danmark som flygtning fra Afghanistan og kæmpede for at komme i job. Nu har han taget sagen i egen hånd

Hussein knokler for at opbygge sin virksomhed og har været i gang i et år nu (Foto: Privat)
Hussein knokler for at opbygge sin virksomhed og har været i gang i et år nu (Foto: Privat)
Annonce:
Følg Samfund

Har du eller en du kender taget sagen i egen hånd ligesom Hussein? Så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til cg@eb.dk!

Hvordan får man flygtninge i arbejde?

Det spørgsmål stiller politikerne lige nu sig selv, men 23-årige Hussein Said Ali skal de i hvert fald ikke bekymre sig om. Han har nemlig startet sin egen forretning med bilvask i hånden i Thisted, 'Super Hand Car Wash'. Det skriver DR Midtvest.

- Jeg tænkte, hvad mangler vi lige her i Thisted. Så tænkte jeg, at det kunne være en god idé. Man er nødt til at prøve.

- Det er min drøm, og den kan jeg godt lide. Jeg kan godt lide at være selvstændig og have min egen butik, siger Hussein Said Ali til Ekstra Bladet.

Han har nu knoklet med virksomheden i et års tid.

Annonce:

Flygtede fra Afghanistan
Hussein Said Ali flygtede fra Afghanistan som 16-årig, fordi han blev truet på livet. Han har siden uddannet sig til industritekniker, men jobbene var umulige at komme i nærheden af.

- Jeg prøvede at gøre alt, hvad jeg kunne for at komme i job. Søgte og søgte og søgte. Man gider ikke være doven og på kontanthjælp, men alle steder søger de folk med erfaring. Og hvor skal jeg få erfaring fra så, man skal jo starte et sted, fortæller han til Ekstra Bladet.

Derfor besluttede han sig sidste år for at starte sin virksomhed, og selvom livet som selvstændig erhvervsdrivende går op og ned, så må man ikke give op, mener han. Han har selv taget en praktikant fra Syrien ind i sin forretning.

- Man skal bare være tålmodig og prøve et eller andet og se, om det fungerer. Indtil videre går det fint og det er det, jeg har gået og ventet på, siger han.

Opbakning fra konen
Hussein bor sammen med sin kone og to børn. Hun hjælper også til med kontorarbejde i butikken.

Annonce:

- Hun bakker mig op, og det er jeg rigtig glad for. Hun hjælper også til, selvom hun har travlt med børnene, siger Hussein.

En bilvask og rengøring fra inderst til yderst koster mellem 300 og 500 kroner alt efter bilens størrelse, og ifølge DR Midtvest er kunderne 'vilde med den grundige rengøring af bilen', og på 'Super Hand Car Wash'-Facebook side bliver Husseins arbejde da også rost.

'Du fortjener alt den ros du får. Håber hele Danmark kan se hvor godt du gør det,' lyder det blandt andet fra en begejstret kunde.

Hussein håber på sigt, at hans virksomhed vil vokse sig større. Han håber derfor på at få permanent opholdstilladelse i Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: