Flygtningestrøm forlænger skærpet grænsekontrol i Tyskland

De tyske grænser vil blive overvåget frem til 1. november ifølge avis. Det er 20 dage mere end først vedtaget

Tyskland vil fortsætte med at overvåge sine grænser på grund af den massive flygtningestrøm i Europa.

Derfor har den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, skrevet et brev til EU-kommissæren for migration, indenrigsanliggender og borgerskab, Dimitris Avramopoulos.

I brevet oplyser den tyske minister, at kontrollen ved den tyske grænse vil blive forlænget i yderligere 20 dage frem til 1. november, skriver avisen Der Spiegel.

Det skulle især dreje sig om grænserne mod Østrig.

På grund af den "enorme, ubrudte og fortsat ukontrollerede tilstrømning af borgere fra tredjeverdenslande" og "for at sikre sikkerhed og orden" er det nødvendigt at blive ved med at kontrollere ved grænsen, lyder det ifølge Der Spiegel i brevet.

Den skærpede grænsekontrol blev indført i midten af september.

Flygtninge fra Mellemøsten og Afrika er i massevis rejst til Europa via ruter gennem eksempelvis Grækenland, Italien og Balkan-området.

Flere er nået det europæiske kontinent ved at tage den farefulde tur over Middelhavet.

EU-landene valgte i sidste uge at skrue bissen på i et forsøg på at bremse den største flygtningekrise i Europa siden Anden Verdenskrig.

EU skal blive langt bedre til at sende asylansøgere og økonomiske migranter, der får afslag på ophold i EU, hjem igen, lovede justits- og indenrigsministrene torsdag på et møde i Luxembourg.

Forventningen er, at det vil virke afskrækkende på andre, der vil forsøge at komme til Europa uden at have et anerkendt behov for asyl, hvis de ser deres landsmænd vende slukørede tilbage.

Samtidig vil EU-landene forsøge sig med "en fin balance mellem incitamenter og pres" for at lave flere aftaler med tredjelande om at tage imod de statsborgere, der er blevet afvist i Europa.

EU-landene vil også stramme den i øjeblikket gennemhullede grænsekontrol i endnu et forsøg på at bremse menneskestrømmen mod Europa, der for længst har rundet en halv million alene i år.

1 kommentar
Vis kommentarer