Flyselskab taber sag om kompensation ved EU-domstol

Tyske Tuifly skal betale berørte passagerer op til 600 euro i kompensation efter en medarbejderstrejke

Flypassagerer kan se frem til at få udbetalt en kompensation på op til 600 euro, knap 4500 kroner, da Tuifly i 2016 på grund af en medarbejderstrejke måtte aflyse flere afgange.

Det fremgår af en EU-dom tirsdag.

Ifølge flyselskabet var der tale om en "usædvanlig omstændighed", der ifølge Unionens forordning om flypassagerers rettigheder kan fritage flyselskaber for at betale kompensation.

Men ifølge EU-Domstolen var der ikke tale om en usædvanlig omstændighed, da medarbejderne valgte at strejke, efter at ledelsen meddelte en væsentlig omstrukturering af virksomheden.

Omstruktureringen fik adskillige medarbejdere til at sygemelde sig i perioden fra den 1. oktober og frem til den 10. oktober 2016.

Det medførte, at fraværsandelen på grund af sygdom steg fra omkring 10 procent til 89 procent for cockpitpersonalet, mens det for kabinepersonalet steg til 62 procent og medførte lange ventetider og aflysninger.

Fordi strejken skyldtes interne forhold og var inden for flyselskabets kontrol, er Tuifly underlagt at betale kompensation til alle berørte passagerer.

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen